On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Už se znáte? Budu se jmenovat...
 
22.05.2018 Autor: Tommü Design

iNEXT, mám být elektromobil, patřím k německému výrobci automobilů Bayerische Motoren Werke AG, budu ještě letos představen jako koncept a v roce 2021 zamířím do sériové výroby. To je o mně ve zkratce asi tak vše, ale nevím, jak na to zareaguje japonská společnost Nissan Motor, která vyměnila před více než rokem šéfa designu, jenž odešel „na vlastní žádost“ do důchodu... V rámci akce: „Škatule, škatule, hýbejte se“ nahradil šéfa návrhářů Nissanu Shiro Nakamuru vedoucí designu Infiniti Alfonso Albaisa, a aby toho nebylo málo přešel k luxusní divizi Nissanu šéf designu BMW - Karim Habib. V každém případě pro nového vedoucího návrhářů japonské automobilky A. Albaisu to představuje velkou výzvu. Ale vraťme se zpět k připravované novince.

Chief Executive Officer (CEO) a předseda představenstva automobilky BMW Harald Krüger na výroční valné hromadě pořádané ve čtvrtek 17. května letošního roku mimo jiné zmínil připravovaný elektromobil, který se má stát vlajkovou lodí značky BMW i (Vision Future Interaction). Německá automobilka si pro veřejnost připravila malou ochutnávku tohoto připravovaného vozu v podobě stylizované siluety, kterou doplňuje stručná tisková zpráva. Podle ní se má BMW iNEXT představit v tomto roce, o tři roky později se má rozběhnout v závodě Dingolfing sériová výroba. Podle vyjádření pana Krügera má být plně elektrickým a k moderním aplikacím připojeným vozidlem, které nabídne i vysoce automatizovaný systém řízení. Neoficiální informace hovoří o tom, že připravovaný koncept iNEXT bode představovat elektrický Crossover, který se má svými rozměry i proporcemi přibližovat konvenčnímu SUV BMW X5.

Pohonný systém elektromobilu iNEXT má být údajně k dispozici s různými výkony elektromotoru a kapacitou baterií, přičemž u provedení s nejvyšší výkoností akumulátorů 120 kWh se má dojezd na jedno nabití pohybovat kolem 650 km. Režim autonomního řízení u BMW iNEXT bude standardně na úrovni 3 a zvládat má i úroveň 4, kterou však je možné využívat pouze v závislosti na platné legislativě. Tento model se začlení mezi dvanáct elektromobilů, které BMW Group pod svými značkami chce nabízet do roku 2025. Podobu, jízdní výkony i výbavu konceptu iNEXT máme přitom znát již v letošním roce.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.