On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan zvýšil celoroční zisk
 
17.05.2018 Autor: Tommü Design

Společnost Nissan Motor oznámila finanční výsledky za uplynulý rok. Za prvních devět měsíců fiskálního roku čelila japonská automobilka značným nákladům spojeným se zvláštními položkami, úpravami zásob a negativními cenovými trendy. Nicméně částečného oživení bylo dosaženo v důsledku solidního výkonu v posledním tříměsíčním období. Hiroto Saikawa, prezident a výkonný ředitel japonského výrobce aut, prezentoval finanční výsledky za celý rok, který skončil 31. března 2018.

Za toto období vytvořila společnost Nissan Motor provozní zisk 574,8 miliardy jenů (JPY) z čistých tržeb 11,95 bilionu JPY, což odpovídá provozní marži 4,8 %. Celkové čisté výnosy vzrostly o 12,6 % na 746,9 miliardy JPY jako provozní výnosy a příznivý dopad daňových reforem v USA více než kompenzoval snížení provozního zisku. Na bázi pro forma vedení, která zahrnuje poměrnou konsolidaci výsledků společného podniku japonského producenta aut v Číně, byl provozní zisk 742,4 miliardy JPY a čistý zisk dosáhl 746,9 miliardy JPY. Ve fiskálním roce 2017 automobilka zahájila svůj střednědobý plán „Nissan M.O.V.E. to 2022“, což přispělo k tomu, že celosvětové prodeje vzrostly o 2,6 % na rekordně vysoký počet - 5,77 milionu jednotek.

Odbyty v Japonsku vzrostly o 4,8 % na 584.000 kusů, a to především zásluhou základních modelů pokročilé technologie „Nissan Intelligent Mobility“ - Note e-Power a nového modelu Leaf. V Číně, kde japonský výrobce vozů hlásí údaje na základě kalendářního roku, prodeje vzrostly o 12,2 % na 1,52 milionů jednotek, což odpovídá podílu na trhu ve výši 5,6 %. Kladného výsledku v zemi vycházejícího slunce bylo dosaženo především zásluhou poptávky po modelech Nissan X-Trail a Sylphy, stejně jako růstem značky Venucia - společného podniku čínské společnosti Dongfeng Group a japonské automobilky Nissan Motor. Ve Spojených státech amerických prodeje asijského producenta vozů dosáhly 1,59 milionu jednotek, což odpovídá podílu na trhu s hodnotou 9,2 %. Odbyt japonské společnosti v Evropě - s výjimkou Ruska - klesl o 4,6 % na 652.000 kusů. Tato skutečnost byla ovlivněna poklesem trhu ve Spojeném království a zesílenou konkurencí v segmentu Crossoverů - oba byly pro Nissan silnou oblastí - což vedlo k tržnímu podílu 3,6 %. Prodeje v Rusku ovšem vzrostly o 12 % na 105.000 kusů. Na jiných trzích, včetně Asie i Oceánie, Latinské Ameriky, Středního východu a Afriky, vzrostly odbyty Nissanu o 1,3 % na 819.000 jednotek.

Společnost Nissan Motor předpokládá, že v roce 2018 prodá 5,925 milionu automobilů, které budou zahrnovat například modely Serena e-Power, Leaf, Datsun Cross a Infiniti QX50. Zároveň očekává, že prodeje v tomto fiskálním roce budou podpořeny uvedením nových vozů, jako je model Altima, Sylphy Zero Emission nebo Terra. Za finanční rok 2018 předpovídá japonský výrobce automobilů zvýšení dividendy na akcii o 7,5 % na 57 JPY.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.