On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Revoluční změna modelu...
 
16.05.2018 Autor: Tommü Design

Mitsubishi Lancer každopádně přijde. K označení slavného kupé se automobilka, která má v logu tři diamanty, vrátila prostřednictvím sportovně užitkového vozu Eclipse Cross. V současné době japonský výrobce aut řeší, co dělat s dalším slavným jménem. Mitsubishi Lancer je mezi automobilovými fanoušky pojem, a to hlavně díky jeho vrcholné verzi Evolution. Dnes už ale tento kompaktní model, nabízený jako sedan i hatchback, skomírá, stávající generace se prodává už od roku 2007 a letos se chystá na zasloužený odpočinek. Další Lancer, byť v revoluční přeměně, určitě dorazí.

Tři diamanty totiž chystají podobnou změnu jako u jiného slavného jména. Jestliže označení někdejšího kupé Eclipse je oživeno prostřednictvím SUV a jméno Evolution místo rychlého sedanu bylo použito pro elektřinou poháněný koncept, Lancer se má změnit v Crossover. Prorazit v nabitém segmentu kompaktů je těžké, a tak Mitsubishi bude chtít zaujmout jinak. Přeměna v automobil, jehož karoserie kombinuje prvky typické pro různé třídy, je už jistá, byť finální podoba ještě není potvrzena. Další směřování modelu Lancer bude podle šéfa značky Trevora Manna již brzy hotovo. „Jen protože jede o „C“ segment, nemusí to být konvenční hatchback. Možná vytvoříme nějaký nový typ karoserie vzhledem k tomu, že přemýšlíme celkem revolučně,“ říká k tomu hlavní designér Mitsubishi Cunehiro Kunimoto s tím, že originální vzhled se už pro tři diamanty stává typický. Design by podle pana Kunimota mohl vycházet z loňské studie e-Evolution, jejíž tvary jsou podle jeho názoru ideální pro kompaktní vozidlo. Trevor Mann zase naznačil, že by celková koncepce měla být přizpůsobena čínským zákazníkům, hlavně kvůli nadále rostoucímu tamějšímu trhu.

Pro základ nového vozu automobilka se třemi diamanty v logu s největší pravděpodobností využije svého začlenění do aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, což by znamenalo použití její platformy CMF C/D. Ta by umožnila zástavbu hybridního pohonu nebo čtyřkolky, což jsou pro Mitsubishi klíčové prvky. Náhrada modelu Lancer ale není to jediné, na čem tři diamanty aktuálně pracují. Nynější britský šéf této japonské značky přiznává, že jistojistě budou pokračovat modely ASX, Outlander a L200, s jejichž nástupci automobilka počítá. Naopak nad dalším směřováním modelu Off Road Pajero visí otazník. Že by se Mitsubishi po Lanceru Evo zbavilo další své legendy? Vrátit by se naopak mohl Colt, jakožto sourozenec Nissanu Micra a Renaultu Clio. I u něj je ale budoucnost nejistá, takže se nechme překvapit, jak to s ním bude.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.