On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Konečně konec Nissanu Pulsar
 
15.05.2018 Autor: Tommü Design

Japonská automobilka „stvořila“ auto pro obyvatele starého kontinentu. Ti ho ale nechtěli, a tak definitivně končí. Stejně vypadá: „Jako když si Mexičan narazí na hlavu sombrero a výrobce podle toho „stvoří“ automobil. Společnost Nissan Motor si na prodeje v Evropě nemůže stěžovat - meziročně rostou. Hlavním tahounem odbytů je jednoznačně Qashqai, potom je dlouho nic, pak teprve přichází na řadu Juke a X-Trail. Ovšem tento producent má na starém kontinentu i pár propadáků, z nichž prvním je nový model Micra a druhým „starý“ Pulsar. Jeho výroba po čtyřech letech končí a případní zájemci mohou vybírat už jen ze skladových zásob.

Byly doby, kdy japonský výrobce automobilů bodoval s klasickým hatchbackem nižší střední třídy, který se jmenoval Nissan Almera, ale to už je dávno. Pak to zkoušel s globálním modelem Tiida, což bylo jedno - řečeno velmi mírně - z nejméně vzhledných aut na trhu a prodeje tomu také odpovídaly. Mezi tím se začal trh měnit. Místo hatchbacků přicházela „nafouknutá“ SUV a Nissan Qashqai se stává totálním hitem. Což ovšem zapříčinilo, že v Evropě se nástupce nedočkal větší sedan i kombi Primera a znamenalo to i zmíněný konec hatchbacků. Když pomineme ono „ošklivé káčátko“, model Tiida, tak se zákazníci Nissanu dočkali klasického hatchbacku až zhruba osm let po ukončení produkce Primery. Pulsar společnost Nissan Motor vytvořila, jak už bylo napsáno, speciálně pro evropský trh.

Nissan Pulsar se začal vyrábět v roce 2014 v továrně na předměstí Barcelony. Japonská automobilka očekávala, že bude ročně prodávat až 80.000 vozů, i když startovací produkční kapacita španělské výrobní linky byla o něco nižší. Prodeje v prvním roce, kdy byl Pulsar na trhu, ovšem stěží překročily hranici 40.000 aut. V roce 2016 to bylo zhruba 30.000, loni pak už jen cca 25.000 kusů. Tento model Nissanu má velmi prostornou kabinu a slušné jízdní vlastnosti. Horší je to se zavazadlovým prostorem a ne každému z evropanů vyhovuje design. Ten není špatný, ale je poněkud nezáživný. Aktuálně jsou v prodeji dva motory - 1.2 l benzinové turbo a 1.5 l diesel od Renaultu. Cena - do vyprodání zásob - startuje na 349.900 korunách a i v základu má auto vcelku obstojnou výbavu. Pulsar prostě nezaujal, a proto na začátku roku automobilka oznámila, že jeho výroba v létě skončí. Velké plány společnosti Nissan Motor „narazily“ na nezájem evropských zákazníků, a tím se na podzim krátká kariéra modelu uzavře.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.