On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan Rogue jako vesmírná...
 
14.05.2018 Autor: Tommü Design

loď Millenium Falcon z populárního příběhu - Hvězdné války. Do kin míří další díl kultovní ságy Star Wars, film „Solo: A Star Wars Story“. Automobilka Nissan je dlouhodobým partnerem americké filmové produkční společnosti Lucasfilm, kterou založil George Lucas v roce 1971, a jenž sídlí v kalifornském San Francisku. V současné době patří pod mediální konglomerát The Walt Disney Company, který ji koupil v roce 2012. Kdykoliv se objeví byť jen malá zmínka o novém dílu Hvězdných válek, automobilový nadšenci čekají, s čím se americká odnož japonského výrobce vozů vytáhne. Ani tentokrát Nissan nezklamal a u příležitosti premiéry nového filmu představil „stroj“, jenž je upraven do podoby slavného vesmírného plavidla.

Ano, Hvězdné války se svými světelnými meči, sílou, chroptícím Darth Vaderem a malým zeleným Yodou jsou velkou kultovní filmovou sérií. Už v první natočené Epizodě IV, s přídomkem Nová naděje, se objevil sympatický pašerák Han Solo se svou úžasnou lodí. Právě o něm bude nový film „Solo: A Star Wars Story“. V rámci propagace se americké zastoupení automobilky Nissan dohodlo s produkční společností, že nejprodávanější SUV na tamním trhu přemění do podoby Falcona. Tím modelem je Nissan Rogue, u nás známý jako X-Trail. Celkově jde už o třetí stavbu v podobném duchu, tentokrát se ale konstruktéři chtěli opravdu předvést a podle Jeremyho Tuckera, viceprezidenta přes marketing, komunikaci a média odvedli tu nejlepší práci. Pomáhali jim navíc i přímo designeři z Lucasfilmu a společnosti Industrial Light & Magic. Nejvíce práce se udělalo na exteriéru, kde nové ručně vyráběné panely z hliníku dostali na vůz spoustu drobností z originální vesmírné lodi. Se spoustou detailů vypomohla i 3D tiskárna. Na střeše auta je například i typické laserové dělo a tradiční radar - oboje přitom působí jako rekvizity ze skutečného filmu. Panel na čelním okně jasně evokuje kokpit slavného pašeráckého korábu. Nezvyklá péče ale byla věnována i interiéru, kde hlavně přední část má co nejvěrněji připomínat velitelský kokpit vesmírné lodi. Opět by si světla a tlačítka mohla zahrát v nějakém skutečném záběru. Také sedadla mají co nejvěrněji připomínat ta zevnitř Falcona a mezi předními najdete i ovladače hyperpohonu.

Příliš mnoho dalších informací Nissan o speciálním modelu Millennium Falcon Rogue neprozradil, ovšem pod jeho kapotou by se měl ukrývat 2.5 litrový čtyřválec o výkonu cca 170 koní a točivém momentu cca 237 Nm. Ten posílá výkon buď na přední nebo všechny čtyři kola skrze variátorový automat. Vzadu jsou výdechy motorů a automobilka si dokonce vyhrála i se světly tak, aby z nich šla pěkná modrobílá záře. Auto dostalo také exkluzivní surround systém Bose s 18“ subwooferem a celkovým výkonem 1500 wattů. I když výhled z vozu nebude po dílčích úpravách právě nejlepší, díky systému ProPilot by manévrování nemělo být až tak složité. Ale správná vesmírná loď se přece dostane z jakýchkoliv problémů...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.