On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Největším exportérem aut ze...
 
21.02.2018 Autor: Tommü Design

Spojených států amerických se nestávají, jak by mnozí předpokládali, tamní obří výrobci jakými jsou General Motors, Ford nebo Fiat Chrysler Automobiles, ale někdo úplně jiný. Během posledních týdnů se skoro každý automobilový fanoušek několikrát ohlížel za loňským rokem a výsledky jednotlivých značek. Například Aliance Renault-Nissan-Mitsubishi a Vokswagan Group shodně tvrdí, že právě jejich strana má právo na pomyslný světový trůn za minulý rok. Prodeje osobních a lehkých užitkových vozů japonsko-francouzského sdružení dosáhly hranice zhruba 10,61 milionu jednotek, zatímco odbyt koncernu Volkswagen činil kolem 10,53 milionu kusů - tedy údajně!

Ale vraťme se zpátky k Americe a jejímu vývozu automobilů. General Motors, Ford nebo Fiat Chrysler Automobiles tedy ostrouhali kolečka vzhledem k tomu, že rybník jim vypálilo BMW. Tento výrobce aut, kterého má většina z nás zafixovaného jako německou automobilku a tedy logicky evropskou, nemá továrny jen ve své domovině, ale po celém světě, USA nevyjímaje. Výrobní závod ve Spartanburgu je sice jediný na severoamerickém kontinentu, nicméně právě tam se vyrábí všechna SUV značky s výjimkou modelů X1 a X2. A jelikož právě po vozech s vyšší stavbou karoserie je ve světě velký zájem, není nakonec překvapivé, že BMW je největším automobilovým exportérem Spojený států amerických. Loni se ve Spartanburgu vyrobilo 371.284 aut - tedy zhruba 1.400 denně. Z tohoto množství přitom 272.346 vozů, což představuje přibližně sedmdesát procent veškeré produkce, zamířilo ze země ven. Vetšinou přitom USA opustily skrze nedaleko ležící přístav v Charlestonu, ale BMW využilo také přístavů v Georgii či na Floridě. Na poslední dvě jmenované lokality ovšem připadá souhrnně pouze zhruba třináct procent veškerého vývozu. V žádném případě se tak nelze divit, že Jižní Karolínu, kde se Spartanburg a Charleston nalézají, označují Spojené státy americké za „Národního lídra v oblasti exportu zkompletovaných aut“. Na tento stát totiž připadá přibližně šestnáct procent celkového vývozu, o nějž se zasloužila i německá automobilka...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.