On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Zločin a trest: Made in Filipíny
 
20.02.2018 Autor: Tommü Design

Filipínské úřady si k výročí 116 let od založení celní správy přichystaly velmi netradiční dárek a zároveň podívanou pro novináře. Před hlavou státu a dalšími vysoce postavenými úředníky bylo zlikvidováno více než dvacet většinou luxusních sportovních automobilů, jejichž celková hodnota rozhodně nebyla zanedbatelná. Filipínský prezident Rodrigo Duterte přezdívaný „Popravčí“ tak pokračuje ve svém tažení proti zločincům, jako jsou drogoví dealeři nebo pašeráci a nechal zničit například vozy značek Nissan, BMW, Jaguar nebo Mercedes vzhledem k tomu, že byly do země přivezeny nelegálně.

Záběry z veřejné demolice ukazují třeba Nissan 350Z nebo krásný Chevrolet Corvette Stingray z šedesátých let a filipínská média dokonce bez bližších detailů informovala také o zničeném McLarenu. „Dejte to obchodníkům s ocelí. Nemůžou mít auta jako tahle, ale mohou z nich něco vyrobit, třeba hračky,“ prohlásil Duterte během likvidace vozů, které v manilském přístavu osobně přihlížel. Podobná demolice ve stejný den probíhala také ve městě Davao a Cebu, kde bylo zničeno dalších deset automobilů. Likvidace vozidel v Manile netrvala dlouho, stačilo pár minut a více než dvacítka aut po nájezdu buldozeru i bagru skočila jako šrot. Veřejná demolice aut se tak měla stát demonstrací síly a jasným vzkazem, že vláda nehodlá v zemi tolerovat žádný zločin.

Nám jako milovníkům všeho na čtyřech kolech přijde tento postup poněkud svérázným, nicméně nejedná se o výjimku. Například ve Spojených státech amerických, konkrétně v Los Angeles, je ničení zabavených automobilů poměrně běžnou praxí, pokud si někdo přiveze vůz, ale nezaplatí za něj daň a clo. Úřady mu ho prostě zabaví a zlikvidují bez ohledu na jeho vzácnost či cenu. Zatím co v USA se tento přístup dá chápat, ve Filipínách je poněkud kontroverzní. Tato země totiž neoplývá zrovna přetékající státní pokladnou, takže smysluplnější, spíš než likvidace, se nabízí prodej zabavených aut. Jejich hodnota se totiž odhadovala na cca 2.9 milionu USD. Taková částka by se pak poměrně rozumně dala využít jak na financování bezpečnostních složek, tak na léčbu drogově závislých. Ale jiná země, jiný mrav...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.