On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Brexit: Jasné varování Japonců
 
19.02.2018 Autor: Tommü Design

Nejen investoři ze země vycházejícího slunce mají obavy z toho, co bude následovat po odchodu Spojeného království z Evropské unie, tedy brexitu. Podniky z dalších zemí, ale i ze samotných britských ostrovů chtějí mít jasno, jak přesně bude vypadat dohoda o budoucích vztazích se „zbytkem“ EU. Jenže Londýn zatím tápe a nepředložil jasné stanovisko, což prohlubuje nejistotu tamních firem. „Pro důvěru veřejnosti i podnikatelů jsou vyjednávací cíle zásadní,“ uvedla Britská obchodní komora v otevřeném dopise britské vládě.

Pokud budou naše firmy po odchodu Spojeného království z Evropské unie kvůli obchodním bariérám neziskové, tak z ostrovů odejdeme, varovali japonští investoři britskou premiérku Theresu Mayovou. „Když nebudou mít podniky ziskovost z pokračujících operací, tak nejen Japonci, ale žádná soukromá společnost nebude moci pokračovat,“ řekl netradičně otevřeně Koji Tsuruoka, japonský velvyslanec ve Spojeném království Velké Británie a Severního Irska. Tato slova pronesl k novinářům poté, co se premiérka Theresa Mayová a několik dalších ministrů sešli se zástupci devatenácti japonských společností včetně automobilky Nissan Motor, banky Nomura nebo telekomunikační společnosti SoftBank.

Jasný postoj k budoucí podobě vzájemných vztahů od Mayové také vyžadují evropští partneři. Spojené království odejde z EU v březnu příštího roku, jenže ani poté nedojde k příliš velkým změnám. Následovat totiž má zhruba dvouleté přechodné období, kdy bude nadále tento ostrovní stát členem vnitřního trhu a má přispívat i do evropského rozpočtu. Na rozhodování se ale podílet nebude. O toto přechodné období požádal sám Londýn, aby měl více času připravit občany a hlavně tamní ekonomiku na „rozvod“ s unií. Odchod z vnitřního trhu na ně bude mít velký dopad, protože právě tam směřuje téměř polovina jejich exportu. Evropští diplomaté se ovšem obávají, že nakonec bude nutné přechodné období ještě prodloužit, protože se nová dohoda mezi Londýnem a EU nestihne vyjednat. Růst ekonomiky Spojeného království zpomaluje. Evropská komise odhaduje, že letos vzroste jen o 1,4 procenta a příští rok o 1,1 procenta. Loni přitom podle prvních odhadů tato ekonomika meziročně vzrostla o 1,8 procenta a v roce 2016 pak o 1,9 procenta.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.