On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan 370Z se do důchodu...
 
14.02.2018 Autor: Tommü Design

ještě nechystá. Hlavní šéf produktového plánování značky Philippe Klein prozradil, že japonská automobilka pracuje na faceliftu svého sportovního automobilu, který má později nahradit jeho nová generace. Model „Z“ je prostě nedílnou součástí strategie produktů společnosti Nissan Motor, a jen tak skončit nemůže i když tento segment prochází velice těžkým obdobím. Na jedné straně mu konkurují stylové Crossovery i SUV a na druhé moderní ostré hatchbacky. Přesto automobilka ze země vycházejícího slunce s modelem „Z“ počítá.

Vyrábět lehké a dostupné sportovní auto je však podle šéfa plánování čím dál tím více náročnější. Předpisy pro homologaci automobilů, zejména z hlediska bezpečnosti, totiž zvyšují cenu a hmotnost nových vozů. To je u modelu „Z“ problém, protože vždycky bylo pojímáno jako relativně levné a lehké sportovní auto. „Trh je náročný a celosvětově se zmenšuje. Stále ovšem věříme, že na něm je pro „Z“ místo a chceme ho udržet při životě. Takže na tom pracujeme,“ řekl pan Klein věrným fanouškům. Ovšem následně je i trochu zchladil. „To je pro střednědobý horizont. Pro dlouhodobý existují jiné možnosti. Pokud vyvineme úplně nové auto, jaké by mělo být, abychom udrželi zájem? Na tomhle také usilovně pracujeme - jak zajistit, aby bylo „Z“ osvěžující, a jaká by měla být jeho příští generace,“ dodal. Philippe Klein nechtěl specifikovat, v čem se model změní, ale dá se očekávat drobná úprava designu, modernizace interiéru a možná i nový motor nebo převodovka. Problémem jsou právě nové regulace, které vyžadují vyšší pasivní bezpečnost a nižší emise. A to jde mnohdy proti konceptu lehkého sportovního automobilu s ostře reagujícím motorem.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.