On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Obří ofenzíva Nissanu v Číně
 
12.02.2018 Autor: Tommü Design

V průběhu následujících pěti let hodlá japonská společnost Nissan Motor investovat v Číně spolu s partnerskou firmou Dongfeng Motor 60 miliard CNY (9,5 miliardy USD) a stát se jednou ze tří nejvýznamnějších automobilek na největším světovém trhu s auty. Do roku 2022 chtějí oba výrobci vozidel zvýšit dodávky na čínský trh z loňských 1,5 milionu na ročních 2,6 milionu vozů. Automobilka Nissan se zaměří především na elektromobily a modely Venucia, které jsou její tamní značkou. Dalším cílem je zvýšit prodeje lehkých užitkových aut a nákladních automobilů.

Velmi ambiciózní je i výhled tandemu Nissan a Dongfeng v oblasti vozů na elektrický pohon. Jejich společný podnik připravuje na dvacet verzí různých elektromobilů a do roku 2022 chce těchto aut prodávat kolem 700 tisíc. Na čínském automobilovém trhu dominují už téměř dvacet let dvě společnosti - General Motors a Volkswagen. Každá z nich tam vloni prodala zhruba čtyři miliony vozů. Se značným odstupem jsou za nimi čtyři automobilky Nissan, Toyota, Ford i Honda a jejich prodeje se loni pohybovaly nad jedním milionem. „Chceme se vydělit z této druhé řady a být součástí Top trojky na čínském trhu,“ řekl Jun Seki, prezident Dongfeng Motor. Společnost Nissan Motor je součástí aliance Renault-Nissan-Mitsubishi, která byla loni vůbec největší automobilovou skupinou na světě a vystřídala v minulém roce německý VW na pozici největšího prodejce osobních i lehkých užitkových aut na světě. Celkové prodeje vozů těchto kategorií francouzsko-japonského sdružení loni dosáhly zhruba 10,61 milionu, zatímco odbyt Volkswagenu činil kolem 10,53 milionu.

Samotná společnost Nissan Motor měla v loňském roce rekordní meziročním růstu (4,6 %) i odbyt 5,82 milionu vozů. Hodně tomu pomohl právě čínský trh, kde automobilka rostla o 12,2 procenta a prodala 1,519 milionu aut. Chybělo tedy „jen“ 74 tisíc vozů, aby se Čína poprvé stala jejím největším trhem, kterým jsou se 1,593 miliony Spojené státy americké. Carlos Ghosn, předseda a výkonný ředitel společnosti Renault-Nissan-Mitsubishi, nedávno uvedl: „Do roku 2022 bude aliance prodávat 14 milionů automobilů ročně. Počítáme přitom s tím, že za stejnou dobu díky spolupráci jednotlivých automobilek ušetří 12 miliard dolarů.“




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.