On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Žhavé novinky, ale i velmi...
 
08.12.2017 Autor: Tommü Design

zvláštní automobily - ovšem spíše kreativity v rámci reklamy výrobců - jsou k vidění na letošním - zčásti „šíleném“ autosalonu v Los Angeles, který právě probíhá (od 1. až do 10.12.2017). Je li libo například růžovoučké MPV, elektrický Off Road nebo speciály ze Star Wars či jiné? To všechno je zde k dispozici! Netradičními úpravami a zvláštně vypadajícími automobily je proslavený hlavně tokijský autosalon, jehož letošní ročník však byl vcelku konvenční, s méně výstřednostmi než kdysi. Naopak na Los Angeles Auto Show se pár zvláštností ukázalo.

Hned několik šíleností předvádí společnost Nissan Motor, která v „kolébce filmového průmyslu“ připomíná využívání motivů z Hvězdných válek v reklamách na některé své vozy. Na stánku tak vystavuje hned šest vozidel upravených podle slavné filmové série, jejíž nejnovější epizoda zamířila tento měsíc do kin. Další japonská značka, Honda zase vycházela ze světa komiksu. Model Odyssey byl přetvořen do růžového vozíčku s mašlí. Automobil, připomínající partnerku slavného Mickey Mouse poprvé představený již v létě, oslavuje spolupráci mezi Hondou a Disney. Mitsubishi, pak při příležitosti letošního stoletého výročí od svého založení, připomíná svůj Model A z roku 1917, tedy první sériový vůz značky. Ve spolupráci s firmou West Coast Customs byl automobil upraven tak, že využívá techniku aktuálních Mitsubishi, konkrétně modelu Outlander PHEV s jeho Plugin hybridním pohonem a dalšími moderními prvky.

Zahanbit se ale nenechali ani američtí výrobci. Specialista na modely Pick Up GMC přivezl koncept Sierra 2500 Denali HD All Mountain, což přeloženo do češtiny je obří druh užitkové automobilové karoserie, poháněný 6.6 l osmiválcovým turbodieselem, který je přizpůsobený horským podmínkám. To však neznamená požití nějakých zimních pneumatik s parádním vzorkem, ale hned pásy od firmy Mattracks, které zajistí skvělý záběr i v hlubokém sněhu nebo v bahně. A navíc takové řešení zvýší světlost vozu... Jiné firmy raději vsadily na elektřinu. Podobu spartánského elektrického modelu Off Road Bollinger B1 známe už od léta, v Los Angeles se ale představuje americkým zákazníkům. Účelně navržený vůz je dostupný ve dvou verzích, dvoudveřové a čtyřdveřové, které je možné pořídit s dvěma různými bateriemi, s kapacitou 60 kWh, nebo 100 kWh. V závislosti na tom se dojezd Bollingeru pohybuje mezi 193 a 322 kilometry. Naopak Ampere 1 je elektrický sporťák s netradiční koncepcí, jedná se o tříkolku. Bližší informace o technice však zatím neznáme, dojezd má však činit jen asi 160 kilometrů, nízká je i cena, stanovena je na 9.900 USD. Její světová premiéra mimochodem probíhá v domácím prostředí a autor, firma Ampere Motor USA, sídlí v Los Angeles. První vozy mají k zákazníkům putovat již v příštím roce, výrobce tvrdí, že je Ampere 1 už z 80 procent hotov.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.