On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Bizarní nová záruka Nissanu ve...
 
07.12.2017 Autor: Tommü Design

Spolkové republice Německo, a to: „Jak prodat diesely v době nezájmu o ně.“ V Česku se k podobným praktikám, alespoň zatím, nemusíme „snižovat” vzhledem k tomu, že politické stany doposud nenašly jednoznačnou shodu v tom - „jak“ a s kým vládnout. Tím pádem neřeší ani tyto „odtažité“ věci. V Německu je ovšem situace jiná, i když ne s vládou, ale s auty. Tam je teď za příplatek k dispozici: „Záruka vjezdu do města“.

Hrozba zákazu vjezdu dieselových aut do mnoha německých měst je pro řadu kupujících opravdovým strašákem. Tak velkým, že zájem o nové i ojeté vozy s naftovými motory je nejmenší za poslední dekády a prodejcům se kupí na skladech dieselová auta. Němečtí prodejci ojetých vozů se určitě vypořádají s tímto faktem tak, že je prodají například do Česka. Ale tento problém řeší v Německu i sám „velký“ Nissan Europe, který se s ním rozhodl vypořádat po svém. Aktuálně tak pro německé zákazníky začal nabízet: „Městskou garanci“. Za tou se ovšem neskrývá lobby japonské značky, jež by kupříkladu pro své zájemce o tuto značku vyjednala u toho či onoho zastupitelstva výjimku z pravidel. Nissan Europe pouze garantuje, že vykoupí dieselový vůz zpět, pokud bude onen zákaz uveden v platnost, a to za cenu odpovídající zůstatkové hodnotě dané nezávislou společností Eurotax. Tato garance má ovšem svá pravidla, přičemž tím zásadním je, že se vztahuje na dieselové verze modelů Qashqai a X-Trail. Ty si musí zákazník pořídit skrze financování Nissan Bank se smlouvou na maximálně 48 měsíců. Garance je nepřenositelná a je vázána na místo bydliště vlastníka. Pokud tedy dojde k zavedení zákazu vjezdu dieselových aut ve vzdálenosti větší než jednoho sta kilometrů od trvalého pobytu zákazníka, garance se jeho vozu netýká. Tím ale omezení nekončí vzhledem k tmu, že další se vztahuje na dobu zákazu vjezdu.

Německá městská zastupitelstva totiž mohou vjezd dieselových aut do center omezit jen na určitou dobu. Pokud jeho délka nepřesáhne třicet dnů v roce, je garance opětovně k ničemu. Nissan Europe si také vyhrazuje ještě právo modifikovat software či hardware, čímž může za určitých okolností onen zákaz eliminovat či oddálit - a v tu chvíli je garance opětovně neplatná! Ve výsledku tak pobídka německého zastoupení vlastně mnoho neřeší a jeví se být jen jednou z dalších bizarností doby. Majiteli vozu nepomůže ve spoustě případů a Nissan Europe si za ní ještě nechá zaplatit 500 EUR, což v tomto kontextu představuje: „Vyhozené peníze, a to rovnou z okna!“




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.