On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Slovensko je v přepočtu na...
 
19.11.2017 Autor: Tommü Design

jednoho obyvatele největším výrobcem automobilů na světě. Dříve se na tamních loukách pásly hlavně ovce, později lyžovali lidé na horách, které jim samy „narostly“ a v současnosti je ve hře o výrobu elektromobilů čínské společnosti Zhi Dou, společně s dalšími čtyřmi zeměmi střední či jihovýchodní Evropy. Tato firma patří do skupiny Zhejiang Geely Holding Group, která v roce 2010 koupila výrobce osobních aut Volvo Car.

„Aktuálně uvažujeme o výstavbě nové továrny v hodnotě zhruba 400 milionů EUR, která by měla zahájit produkci v roce 2020, a to buď na Slovensku, Slovinsku, Polsku, Maďarsku nebo Rumunsku,“ uvedl zástupce možného výrobce ve Slovenské republice, pan Branislav Kocper. Velkou šanci uspět přitom má východ Slovenska, který vybudoval zajímavé průmyslové parky, jenž disponují dobrou infrastrukturou. Podle slovenského zástupce čínské firmy by výrobní kapacita závodu měla dosahovat úrovně cca tří tisíc elektromobilů za měsíc a továrna zaměstná zhruba 500 pracovníků. Vyrábět se má, v některých z těchto lokalit, dvojmístný model D2 s výkonem 30 kW a dojezdem 260 kilometrů. Své továrny mají na Slovensku automobilky Volkswagen, Kia Motors a skupina PSA, montovnu v zemi staví britský Jaguar Land Rover. „Chybí už jen“ společnost Nissan Motor, ale ta má zcela jiné zaměření a zájmy. Zakrátko tedy uvidíme, zda se „žluté nebezpečí“ zachytí drápkem v zemi západoslovanských národů (Slováci a Poláci), jihoslovanského národa (Slovinci), kočovnického národa se vším všudy (Maďaři) nebo Rumunů - potomků hraběte Drákuly.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.