On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Robot je sice robot, ale...
 
18.11.2017 Autor: Tommü Design

ona to určitě udělá líp! Vědět, kolikrát to uděláte za den, týden, měsíc - se dá ještě pamatovat. Ale za rok nebo deset let? Troufám si tvrdit, že ne, pokud u vás nejsou častěji Vánoce nebo nemáte auto. Řeč je totiž o otevírání a zavírání dveří automobilu. Dovedete si představit situaci, při níž opakujete tento úkon zhruba desetkrát za minutu po celý den? Je to jistě nemyslitelné, ale vzhledem k tomu, že Nissan dbá na celou řadu aspektů kvality a funkčnosti, je třeba prověřit i dveře vozu.

Aby tuto stereotypní a dost nudnou práci nemusel celý den dělat skutečný zaměstnanec, postavila pro ni japonská automobilka, konkrétně její americké zastoupení speciálního robota. Továrna Nissanu v Michiganu přezdívá žlutému automatickému zařízení „Rosie“ a jeho úkol je jednoduchý - otevřít a zavřít dveře. Robot tuto činnost provádí cca každých šest sekund a pracovat samozřejmě zvládne bez přestávky. Výrobce uvádí, že v průběhu deseti let dveře automobilu otevřeme a zavřeme zhruba 45.000 krát! „Rosie“ to zvládne za pouhé tři dny. Podle všeho se zdá, že japonská značka ještě nějaký čas počítá s používáním tradičních klik na dveřích. Jiného názoru jsou ale vývojáři ze společnosti Kiekert, jenž se zaobírá stavbou bezpečnostních zámků a navrhováním nových způsobů řešení. Nedávno se zástupci firmy nechali slyšet, že kliky jsou přežitkem. Do pár let si prý budeme auta otevírat dotykem či smartphonem. Musíme jen doufat, že to bude dotek, jako na orázku jedna a čtyři...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.