On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Už královna Sibyla Kumana,...
 
16.11.2017 Autor: Tommü Design

přezdívaná královnou ze Sáby, prorokovala: „Žluté nebezpečí.“ Bohužel vše nasvědčuje tomu, že měla pravdu. Číňané asi vážně pohltí všechno! Kdykoliv se stalo něco velkého ve světě, předpověděla to tato královna. Expanze čínské firmy na výrobu ledniček, která si proklestila cestu na výsluní kopírování Mercedesů, mimo jiné, je ohromující. V boji o světovou korunu největších producentů aut se v nedávné době uchází především, po převzetí automobilky Mitsubishi, aliance Renault-Nissan. V posledních letech to byl hlavně Volkswagen Group, Toyota a General Motors.

Zapomínat se ovšem nesmí ani na čínský „slepenec“ Zhejiang Geely Holding Group, který od roku 2010 pohltil již několik zavedených evropských automobilek. Nejznámějším „přírůstkem“ je samozřejmě odkup Volva, nicméně letos Číňané získali i Proton a jím vlastněný Lotus. Tím ovšem expanzivní touhy čínské „firmy“ zdaleka nekončí - právě naopak. Zdá se, že s jídlem vzrostla i chuť. Geely právě dokončilo převzetí americké značky Terrafugia. Ta se samozřejmě na celkových registracích bude podílet jen minimálně, nicméně přesto je tento dílek v čínské skládačce důležitý. Terrafugia totiž hodlá jako jedna z prvních nabízet v širším měřítku „létající auta.“ Podle výrobce má Transition: „Létat jako typický odlehčený sportovní letoun a jezdit jako klasický automobil“. Změna mezi oběma módy zabere méně než minutu. Se složenými křídly se má vejít do běžné garáže. Uletět přitom dokáže až 643 km na jednu nádrž při cestovní rychlosti do 160 km/h, na zemi pak má Transition zvládat i dálniční tempo.

„Společnost Terrafugia jsme založili před jedenácti lety s vizí, že změníme budoucnost dopravy pomocí létajících aut, které svým majitelům dodají novou úroveň osobní svobody. Nyní, jakožto součást holdingu Geely, jsem si jist, že tuto vizi dokážeme naplnit do dvou let ,“ uvedl zakladatel americké značky, pan Carl Dietrich. Na rok 2019 jsme tedy nadmíru zvědaví, a to i bez proroctví královny ze Sáby. Před drahnou dobou byla barva naše červená, ale teď není zcela jasné, zda se nezmění...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.