On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Novější japonský automobil...
 
19.10.2017 Autor: Tommü Design

může být, kvůli podvodům dodavatele hliníkových a měděných komponentů, ze země vycházejícího slunce, Kobe Steel, z nekvalitních výrobků! Přesný rozsah a konkrétní důsledky celého podvodu jsou zatím nejasné, ale může se jednat o hodně velkou aféru. Jeden z renomovaných světových zpracovatelů oceli, ale mimo jiné i mědi nebo hliníku, jenž je v automobilovém průmyslu stále žádanější, zaslal zejména japonským firmám téměř devětatřicet tisíc tun svých výrobků, které neodpovídaly zadaným specifikacím objednatelů.

Výrobce Kobe Steel se přiznal z falšování dat v dokumentech k dodávkám tak, aby papírově odpovídaly zadání, i když výrobky byly reálně podřadné. A náhoda to nebyla. Celkem se firma přiznala k podvodům u zhruba 19.300 tun hliníkových plechů a tyčí, 19.400 kusů hliníkových výrobků, 2.200 tun měděných výrobků a blíže neupřesněného množství ocelového prášku. Nedostatečně kvalitní produkce byla dodána mezi 1. zářím 2016 a 31. srpnem 2017 celkem více než dvěma stovkám zákazníků. K falšovaným údajům patřila mimo jiné i pevnost těchto výrobků. Mezi největší zákazníky firmy Kobe Steel patří mimo jiné i Nissan, Toyota, Subaru, Honda, Mazda, Suzuki nebo Ford a General Motors. Celkem se jednalo o cca 500 odběratelů, takže tu nejde jen o automobilky, ale třeba i o Boeing Company - jednoho ze dvou největších světových výrobců letecké techniky na světě.

Společnost Nissan Motor už zveřejnila potvrzení, že dodaný hliníkový plech od Kobe Steel použila pro výrobu kapot a dveří na svá auta. Uvedla, že: „Pracuje na co nejrychlejším zjištění potenciálních dopadů na funkčnost vozidel, která mohou mít vliv na ochranu chodců v případě nehody“.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.