On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Odhalení nového Nissanu Leaf
 
07.09.2017 Autor: Tommü Design

Druhá generace modelu Leaf je tu. Dojede mnohem dále a vypadá podstatně lépe než ta předešlá. Společnost Nissan Motor včera odhalila zcela nový elektromobil, který je určen pro masový trh a stal se ikonou firemní vize Inteligentní mobility. Vedle nových baterií pro delší dojezd nabízí také množství jízdních asistentů usnadňujících řízení. Nabídka elektromobilů se postupně rozšiřuje a Nissan - jeden z největších propagátorů elektrického pohonu na světě - chce být o krok před konkurencí. Představuje tak už druhou generaci svého elektromobilu Leaf, nejprodávanějšího auta s elektrickým pohonem na světě. Nový vůz bude na evropských trzích v prodeji od ledna 2018.

Nejdůležitější novinkou je použití nových baterií, díky nimž Leaf dojede podstatně dále než předchozí generace. Lithium-iontové baterie s kapacitou 40 kWh poskytují normovaný dojezd 378 kilometrů, což je oproti dosavadnímu modelu s 30 kWh akumulátorem o 128 kilometrů více. Na konci roku 2018 navíc budou k dispozici ještě lepší baterie, které dojezd Nissanu Leaf dále zvýší. O samotný pohon se stará elektromotor o výkonu 110 kW (150 k) a točivém momentu 320 Nm. Dobíjení akumulátoru z 6 kW nabíječky trvá osm hodin, zatímco v rychlonabíječce je lze za 40 minut nabít na 80 % jejich kapacity. Druhou podstatou změnou je vzhled. Zatímco první generace dávala svými poněkud „zvláštními“ tvary na první pohled najevo svůj atypický pohon, novinka vypadá jako konvenční hatchback. Inspirací byl koncept IDS z roku 2015, auto se hodně podobá malému hatchbacku Micra, a to jak řešením přídě, tak některými detaily uvnitř.

Specialitou je například přístrojový štít kombinující analogový tachometr s digitálním informačním TFT displejem o úhlopříčce sedmi palců nebo volič převodovky zachovaný z minulého modelu Leaf. Nissan rovněž zdůrazňuje takzvaný e-Pedál, díky němuž je vůz možné ovládat jen pomocí pedálu plynu. Systém je ovšem známý už z jiných elektromobilů, pedál funguje tak, že jakmile z něj sundáte nohu, auto začne prudce zpomalovat. Rozdílem proti jiným vozům je ale fakt, že zde se o zpomalování vedle rekuperace brzdné energie starají také samotné brzdy. Automobilka tvrdí, že v Nissanu Leaf takřka nebudete potřebovat brzdový pedál, protože s e-Pedálem si vystačíte v 90 % případů - výjimkou jsou jen krizové situace. Leaf navíc detailněji myslí na bezpečnost své posádky. Novinkou je systém ProPilot kombinující funkce adaptivního tempomatu s funkcí Stop & Go a asistenta pro udržování v jízdním pruhu. ProPilot Park pak zvládne nový elektromobil Nissanu sám zaparkovat.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.