On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Microsoft a autonomní vozidla
 
06.04.2017 Autor: Tommü Design

Automobily budoucnosti určitě nebudou postrádat napojení na internet, budou mít umělou inteligenci a univerzální digitální asistenci ovládanou hlasem. Jedná se o zcela samozřejmou věc, ve kterou věří i společnost Microsoft a jde jí jednoznačně naproti. Jak jinak, než ze zištných důvodů. Už na letošním lednovém veletrhu spotřební elektroniky (CES) v Las Vegas prezentovala tato firma výsledky spolupráce s aliancí Renault-Nissan a pochlubila se úspěšným vývojem jednání s dalšími automobilkami. Své ambice Microsoft prozradil už loni. Nehodlá vyvíjet vlastní chytré autonomní auto jako například Google nebo Nvidia, ale chce být dodavatelem softwaru, respektive technologií na pozadí.

Každá automobilka může mít svůj vlastní palubní systém, na kterém může pracovat s různými subjekty a postavit si ho přímo na míru. Na pozadí ovšem je poskytování pronajímaných služeb Microsoftu, které by zajišťovaly například propojení jednotlivých vozů při autonomní navigaci, umělou inteligenci pro přirozenou komunikaci a návaznost na celou řadu dalších systémů. Aliance Renault-Nissan prezentovala implementaci virtuálního asistenta Cortana do vlastního palubního systému. Osobního asistenta je možné ovládat hlasem a zvládne samozřejmě všechny úkoly jako v telefonu. Vyřeší agendu, zajistí navigaci, pustí hudbu, vyhledá restauraci a splní řadu dalších zadání. Virtuální asistent Cortana bude dále umět například nastavit vůz dle uloženého profilu řidiče a dokonce rozlišit preference různých řidičů sdíleného vozidla. Prostě dokáže spolupracovat se systémy automobilů, se kterými si obousměrně vyměňuje data. V září roku 2016 aliance Renault-Nissan a společnost Microsoft podepsaly smlouvu o víceleté globální spolupráci v oblasti konektivity vozidel i připojených služeb. Cortana je jednou z technologií, které oba smluvní partneři vyvíjí společně a je možné předpokládat, že podobným směrem se zřejmě vydají i ostatní automobilky.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.