On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan e-NV200 pro Harrods
 
04.04.2017 Autor: Tommü Design

Legendární londýnský obchodní dům Harrods rozšířil svůj vozový park o plně elektrickou dodávku Nissan e-NV200, jenž bude denně rozvážet zboží zákazníkům. Elektromobil si společnost Harrods převzala od Nissanu před svým luxusním obchodním domem ve čtvrti Knightsbridge. Nissan e-NV200 je pro distribuční účely a potřeby této firmy speciálně upraven. Nákladový prostor dodávky je kompletně chlazený a obsahuje regály, které zajišťují optimální podmínky pro přepravu čerstvých potravin. Aby byl vůz společnosti Harrods v ulicích města snadno rozpoznatelný, došlo i na úpravu exteriéru, jenž má tradiční firemní barvy - zelenou a zlatou.

Britský obchodní dům se tak řadí po bok společností, jenž ve svém vozovém parku mají bezemisní Nissan e-NV200. Tento elektromobil má na jedno nabití dojezd až 170 kilometrů. To znamená, že vůz lehce zvládne týdně rozvézt až několik desítek zásilek, přičemž v oblasti Londýna najede průměrně 241 km a v Harrods jej tak bude stačit nabíjet pouze jednou za týden. S náklady na provoz, které činí pouhopouhých 0,03 EUR na kilometr, je Nissan e-NV200 praktickým alternativním řešením dopravy s pozitivním dopadem na kvalitu ovzduší v centru města. V roce 1919 Harrods používal americké elektromobily Walker a elektrický vozový park, jenž rozvážel zboží londýnským zákazníkům tohoto obchodu, se později rozrostl na šedesát vozů. Rostoucí obliba zážehových motorů ovšem způsobila postupný ústup elektromobilů z provozu. Nissan však vyvinul novou infrastrukturu i technologie, a tak se může plně elektrická dodávka do vozového parku obchodu Harrods znovu vrátit.

„Je úžasné zase vidět elektrickou dodávku obchodu Harrods v londýnských ulicích. Jakožto jeden z největších zavedených britských obchodních domů jsme se zavázali ke snižování emisí uhlíku a také ke zmírňování dopadu naší činnosti na životní prostředí. V naší strategii řízení emisí uhlíku a spotřeby energie jsme přepravě přiřkli status zásadní oblasti, kde lze dosáhnout opravdu velkého zlepšení,“ řekl Guy Cheston, který v britském obchodním domě pracuje jako ředitel pro prodej. „Vývoj nových technologií má v naší firmě silnou tradici, a to jak v prostředí obchodu samotného, tak i mimo něj. První elektromobil jsme začali používat před téměř stovkou let a společnost Harrods se tak zařadila mezi první firmy ve Spojeném království, jenž si vybudovaly plně elektrický vozový park. Od těch dob šla technologie pro elektromobily velmi rychle vpřed a v současnosti už představuje mnohem udržitelnější řešení přepravy. Nissan je v technologiích pro elektrické vozy špičkou a model e-NV200 tak pro nás byl samozřejmou volbou,“ dodal Guy Cheston.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.