On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Japonský „Prémiový pátek“
 
01.03.2017 Autor: Tommü Design

V Japonsku je běžné, že většina zaměstnanců odchází z práce až v pozdních nočních hodinách. Mnozí z tohoto důvodu trpí přepracováním, v jehož důsledku umírají na infarkt nebo jiné zdravotní problémy, ale také páchají sebevraždy. Dlouhá pracovní doba rovněž snižuje efektivitu. Řada japonských firem proto zahájila kampaň, která má ulevit přepracovaným zaměstnancům. Vždy poslední v pátek v měsíci budou od nynějška zaměstnanci odcházet z práce již kolem patnácté hodiny. Volný čas mohou věnovat rodině, večeři s přáteli či sportu.

Japonské ministerstvo hospodářství a profesní skupiny iniciovaly kampaň zvanou „Prémiový pátek“, od níž si slibují zlepšení zdravotního stavu zaměstnanců. Iniciativa je dobrovolná, ovšem velké společnosti jako výrobci automobilů Nissan Motor nebo Toyota, likérka Suntory a makléřská firma Nomura se ale rozhodly zapojit. „Je to dobrá příležitost, jak si naplánovat něco, co obvykle neděláme,“ prohlásila Maki Suzukiová, čtyřiatřicetiletá zaměstnankyně firmy Suntory. Přiznala, že pokud je v kanceláři hodně práce, zůstává do pozdních večerních, ba i časných ranních hodin. „Vzít si dlouhou dovolenou, to by se mnozí Japonci zdráhali, ale volné odpoledne, to je něco jiného,“ dodala Maki Suzukiová, která v pátek s kolegy navštívila tokijské muzeum výtvarného umění. Trávit dlouhé hodiny v zaměstnání se v Japonsku považuje za důkaz oddanosti firmě. Podle říjnového průzkumu japonské vlády v jedné z pěti japonských společností pracují zaměstnanci tolik hodin, že jim hrozí vážné zdravotní problémy.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.