On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

PPL plánuje elektrické dodávky
 
28.02.2017 Autor: Tommü Design

Jeden z největších přepravců zásilek na českém trhu, společnost PPL, vážně zvažuje přechod svého vozového parku z naftových dodávek na vozy s elektrickým pohonem. Inspirací je mateřská společnost DHL, která testuje dodávku Voltia Maxi, jenž je nadstavbou modelu Nissan e-NV200. Plně elektrické vozidlo Voltia Maxi je ideální hlavně pro městský provoz, má dojezd 100 až 140 kilometrů (podle ročního období a stylu jízdy), v osmi kubících úložného prostoru uveze balíky o celkové hmotnosti 600 kilogramů a vejdou se do něj tři europalety.

„Zatím jsme v rovině přípravy testování. Nicméně po testu zvažujeme zkušební zavedení v ostrém provozu,“ řekla Sabina Horká z PPL. Podle ní je uvedení elektromobilu do dodávkové přepravy cílem firmy pro letošní rok. „Termín však souvisí s několika faktory, které bohužel nemůžeme ovlivnit. Například jde o dokončení vývoje elektromobilů s dostatečným dojezdem i vyhovující tonáží, jejich akreditace na českém trhu a distribuce dostupných dobíjecích stanic,“ dodala Sabina Horká. Nástup elektrických dodávek do větších měst ve světě souvisí především se snahou řady radnic omezit provoz aut, která mají spalovací motor. Logistické společnosti se dlouhodobě snaží o ekologičtější přístup své flotily i v rámci zlepšení image nebo snížení nákladů. V ČR například Česká pošta přešla na dodávky se stlačeným zemním plynem, elektromobily jsou tu ale zatím okrajovou záležitostí. Velký posun v této oblasti udělala společnost Deutsche Post DHL Group, pod níž patří i PPL. Koupila německou firmu StreetScooter, která vyvinula na míru dodávku právě německé poště. Je výrazně levnější, než modely elektromobilů od tradičních automobilek. Stejný vůz se začne testovat i v české pobočce PPL.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.