On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Carlos Ghosn „končí“ u Nissanu
 
27.02.2017 Autor: Tommü Design

Když společnost Nissan Motor koncem devadesátých let víceméně bankrotovala, Renault jí de facto koupil, jakkoli se tomu oficiálně říká strategická aliance a do čela japonské značky posadil manažera Carlose Ghosna, jenž v poměrně krátké době dokázal dostat automobilku zpátky na nohy. Nyní Carlos Ghosn oznámil, že 1. dubna 2017 skončí po osmnácti letech na pozici výkonného ředitele Nissanu. Dvaašedesátiletý manažer, původem z brazilského Porto Velho, zároveň uvedl, že jeho post převezme dosavadní zastupující šéf Hiroto Saikawa. Ghosn ale japonskou značku neopouští, až tak docela - končí pouze na pozici výkonného ředitele, stále však bude předsedou představenstva společnosti Nissan Motor.

„Jsem si jistý, že manažerský tým, který byl dán u Nissanu za posledních osmnáct let dohromady, má talent a zkušenosti, aby dosáhl firemních operačních i strategických cílů. Jelikož jsem nedávno převzal nové povinnosti u Mitsubishi Motors a vzhledem k blížícímu se generálnímu setkání akcionářů Nissanu, rozhodl jsem, že je ten správný čas, aby mne Hiroto Saikawa nahradil na pozici výkonného ředitele společnosti Nissan Motor,“ uvedl k nadcházející změně libanonsko-brazilský manažer. Třiašedesátiletý Hiroto Saikawa v japonské automobilce působí již čtyřicet let. Carlos Ghosn má i nadále zastávat post šéfa aliance Renault-Nissan a samotného francouzského Renaultu. Loni sice ustoupil do pozadí v případě automobilky AvtoVAZ, nicméně na druhou stranu se ujal postu předsedy představenstva Mitsubishi Motors. Nissan se totiž v loňském roce stal hlavním akcionářem této značky, po jejím skandálu s měřením spotřeby.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.