On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Spokojenost s auty v USA
 
04.01.2017 Autor: Tommü Design

Nejrůznějších žebříčků spokojenosti, spolehlivosti nebo bezpečnosti se po celém světě vyhlašují desítky. Některé jsou svým hodnocením skutečně užitečné, jiné ale minimálně vyvolávají určitě pochybnosti. Mezi ty možná vůbec nejpřínosnější můžeme označit aktuální průzkum americké organizace Consumer Reports, zabývající se spokojeností zákazníků se svými automobily. Právě spokojenost totiž dost zásadně ovlivňuje loajalitu uživatelů a jejich ochotu auto doporučit nebo si pořídit vůz stejné značky znovu.

Aby se značka v žebříčku objevila, museli zákazníci ohodnotit nejméně dva její modely, ty přitom musí být modelového roku 2014 až 2017. Podle mnoha kritérií pak dotázaní rozhodovali, jestli by si znovu koupili své stávající auto a relevantní byla pro žebříček pouze odpověď: „Určitě ano“. Výsledky modelů jednotlivých značek následně analytici spočítali, zprůměrovali a vyšla jim spokojenost s tou kterou automobilkou. Celý průzkum byl uskutečněn ve Spojených státech amerických, takže nepřekvapí, že první místo obsadila Tesla Motors, jejíž model by si koupilo znovu 91 procent dotazovaných. S odstupem sedmi procentních bodů skončilo druhé Porsche, dalších sedm procent pozadu je třetí Audi. Na opačném konci žebříčku najdeme trojici Acura, Infiniti a Nissan s pouhými 58 procenty. Poslední skončil Fiat, jehož model by si koupila jen lehce nadpoloviční většina dotazovaných. Samozřejmě, v České republice by tahle tabulka vypadala jinak, jednak kvůli přítomnosti Škody a také proto, že řada značek z této tabulky v Evropě nepůsobí.

Spokojenost majitelů s vozy v USA podle průzkumu Consumer Reports (pořadí / značka / majitelé, kteří by si znovu koupili stejnou značku):
1.) Tesla / 91 % … 2.) Porsche / 84 % … 3.) Audi / 77 % … 4.) až 5.) Subaru a Toyota / 76 % … 6.) Honda / 75 % … 7.) Mazda / 74 % … 8.) až 13.) Chrysler, Chevrolet, Lexus, GMC, Lincoln a Hyundai / 73 % … 14.) až 15.) BMW a Ford / 72 % … 16.) Mini / 71 % … 17.) až 18.) Ram a Kia / 70 % … 19.) až 20.) Mercedes-Benz a Volvo / 69 % … 21.) až 22.) Buick a Cadillac / 68 % … 23.) Dodge / 66 % … 24.) Volkswagen / 64 % … 25.) Jeep / 60 % … 26.) až 28.) Acura, Infiniti a Nissan / 58 % … 29.) Fiat / 53 %.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.