On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Francouzský Renault se chystá…
 
19.10.2016 Autor: Tommü Design

výrazně posílit pozici ve ztrátové ruské automobilce AvtoVAZ. Renault minulý týden spolu s dalšími akcionáři schválil rekapitalizaci firmy v objemu 85 miliard RUB, v rámci které může být francouzská automobilka jedinou firmou, jenž poskytne hotovost. Její podíl ve výrobci aut Lada se tím zvýší na více než 70 procent. Akcionáři schválili zvýšení kapitálu o 30 procent a Renault bude většinu, případně celou tuto emisi akcií financovat sám. Francouzský producent aut investoval do společnosti AvtoVAZ před osmi lety a nová pomoc je sázkou na budoucnost ruské ekonomiky. Ta se potýká s dlouhodobými problémy, které vedle propadu cen ropy zahrnují rovněž mezinárodní sankce. AvtoVAZ přispěl pozitivně k zisku Renaultu jen ve dvou z osmi let.

Ruský automobilový trh se ze svého vrcholu v roce 2012, kdy se prodaly tři miliony vozů, již propadl o zhruba polovinu. Renault očekává, že letos ruský odbyt aut klesne o dvanáct procent, ale příští rok by se mohl stabilizovat. AvtoVAZ ovšem mohou podpořit předchozí škrty v nákladech a nové modely. V září se prodeje vozů Lada v Rusku zvýšily o pět procent, zatímco celý automobilový trh v této zemi o jedenáct procent klesl. Další přední akcionáři ruské automobilky, japonský Nissan, který je aliančním partnerem Renaultu, i ruský státní konglomerát Rostec, se zřejmě procesu zvýšení kapitálu nezúčastní a nechají svůj podíl v automobilce AvtoVAZ klesnout. Podle zdroje z řad akcionářů se podíl Renaultu v AvtoVAZ po zvýšení kapitálu téměř zdvojnásobí na 72,5 procenta. Podíl Nissanu naopak ze současných 12,5 procenta klesne na 5,5 procenta, podíl firmy Rostec se sníží na jedenáct procent ze současných pětadvaceti procent. Příští rok by se měla uskutečnit druhá fáze změny ve firemní struktuře kapitálu. Té se budou moci zúčastnit i menšinoví akcionáři, kteří drží 25 procent akcií ruské automobilky. V rámci této rekapitalizace Rostec a Renault vymění dluh firmy AvtoVAZ za nové akcie.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.