On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Rozšíření aliance Renault-Nissan
 
18.10.2016 Autor: Tommü Design

Spolupráce mezi jednotlivými výrobci aut a jejich sjednocování do velkých celků je v dnešním automobilovém světě stále důležitější. V současné době se rýsuje zajímavé spojení, které by mohlo vyústit v jednu z největších automobilových aliancí světa - Renault-Nissan-Mitsubishi. První zprávy o fúzi se objevily již na jaře, kdy generální ředitel aliance Renault-Nissan Carlos Ghosn oznámil, že firma koupí v Mitsubishi zhruba třetinový akciový podíl, za nějž zaplatí 237,4 miliardy JPY a stane se tak největším akcionářem tohoto japonského výrobce automobilů. Celý projekt ještě budou muset schválit příslušné antimonopolní úřady, ale Ghosn věří, že fúzi schválí.

„Není to dohoda, když řekneme dobře, domluvili jsme se, pojďme teď přemýšlet, co uděláme,“ tvrdí Ghosn a přiznává, že francouzsko-japonská aliance už dobře ví, co s Mitsubishi provede. „Je to něco skutečně obrovského mezi Mitsubishi a Nissanem. Může to být ale velké také mezi Mitsubishi a Renaultem,“ prohlašuje šéf aliance o nové kooperaci. Bližší podrobnosti o možné spolupráci ovšem Ghosn nepřiznal. Mitsubishi se každopádně v posledních letech detailně zaměřuje na expanzi v oblasti elektromobilů a Plugin hybridů, což je něco, na čem pracuje i Nissan s Renaultem . Sdílení těchto poznatků, které budou v blízké budoucnosti hrát důležitou roli, patrně bude pro případnou spolupráci mezi těmito značkami důležité. „Víme, že existuje mnoho součinností s Mitsubishi. Z hlediska strategie máme mnoho společného,“ říká Ghosn s tím, že do budoucna by se tato japonská automobilka měla stát plnohodnotnou součástí společnosti Renault-Nissan. Aliance by pak ráda využila i silnou pozici Mitsubishi v jihovýchodní Asii, která může být do budoucna stále zajímavějším odbytištěm. Jestliže úřady spojení schválí, aliance Renault-Nissan-Mitsubishi by rázem patřila mezi ty vůbec největší automobilové producenty světa. Už dnes je Renault-Nissan třetím největším výrobcem aut na světě, přičemž při spojení s Mitsubishi by se dostal hodně blízko za Toyotu.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.