On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Renault a elektromobil Zoe
 
27.09.2016 Autor: Tommü Design

Když v roce 2013 vypouštěl Renault model Zoe do světa, čekal, že lidé začnou hromadně opouštět svá auta se spalovacím motorem a přejdou na elektromobily, ale nestalo se tak. Cena sice byla celkem příznivá, ovšem jen kvůli tomu, že Francie či Velká Británie poskytovaly na nákup elektrického vozu opravdu velmi štědrou dotaci. Ceny za elektromobil Zoe tak tehdy spadly na celkem přijatelných cca 350.000 Kč. Jenže Renault se rozhodl, že nabídne akumulátory jako zápůjčku, takže majitelé automobilu museli měsíčně platit v přepočtu asi 2.000 Kč, a to rozhodně není málo. Smělé plány o milionech prodaných kusů skončily na 18.469 vozech.

Ovšem od té doby se hodně změnilo a model Zoe se vytahuje znovu ven, jako již hotové auto, kterému Renault upravil jen některé komponenty. Tak například akumulátorová sada měla dodnes kapacitu 22 kWh, se kterou tabulkově dojela 241 km, ale sama automobilka přiznává, že v reálu je to spíš 141 km. Nová generace malého francouzského elektromobilu má disponovat silnějšími bateriemi, dodávanými jihokorejskou společností LG a menším, ale efektivnějším elektromotorem. Díky těmto úpravám se má dojezd modelu Zoe vyšplhat až ke zhruba 320 km, což je už poměrně solidní hodnota. Na domácím pařížském autosalonu jej Renault vytáhne ze šuplíku a přidá i informace, zda bude pokračovat v pronajímání akumulátorů. Oproti elektromobilu Zoe má Nissan Leaf s 24 kWh baterií maximální dojezd 199 km a s 30 kWh baterií zvládne 250 km.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.