On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

AvtoVAZ slaví 50. výročí vzniku
 
30.08.2016 Autor: Tommü Design

Ruská automobilka AvtoVAZ, kterou vlastní francouzsko-japonská aliance Renault-Nissan a ruská státní firma Rostec, zvažuje rozšíření své nabídky. Nad letošní novinkou, v podobě modelu XRay, by se mohl postavit větší Crossover a koncept XCode naznačuje jeho vzhled. Výrobce vozů z ruské federace letos slaví padesát let od svého založení a pro aktuálně probíhající moskevský autosalon si proto připravil velkolepou oslavu tohoto jubilea. V Moskvě prezentuje totiž hned šest konceptů a právě jedním z nich je i Crossover Lada XCode. Před premiérou této studie se spekulovalo o tom, že se bude jednat o náznak nového modelu.

Po prezentaci toho vozu nevíme o moc více, jistý náznak potvrzení dřívějších zpráv tam ovšem je. Výrobce totiž o konceptu tvrdí, že se jedná o ukázku designérských nápadů a možného rozšíření nabídky značky Lada. Po pravdě řečeno by vůbec nevadilo, kdyby to XCode do sériové výroby dotáhnul. Už Vesta a XRay dokázaly, že Lada našla svoji tvář - a to velice povedenou - v čemž pokračuje i nejnovější koncept. Automobil je další evolucí stávajícího designérského trendu, jehož hlavním motivem je písmo „X“. To se neobjevuje jen na přídi, ale také na bocích karoserie konceptu. Krátké převisy pomáhají celkovým proporcím vozu a zaujmou i některé detaily. Například kliky zadních dveří jsou ukryty do C-sloupků, zatímco střešní spoiler pomáhá s prouděním vzduchu. Výbava XCode pak dokazuje, že Rusové sledují poslední trendy. Uvnitř se objevuje digitální „kaplička“ s přístroji doplněná o obrazovku multimediálního systému s úhlopříčkou deset palců. Koncept je navíc vybaven adaptivním tempomatem, aktivním parkovacím asistentem nebo funkcí automatického brzdění. Hlavní světlomety jsou diodové, zatímco pod kapotou najdeme blíže nespecifikovaný turbomotor. Samozřejmostí je pohon všech kol, který se v tuhých ruských podmínkách velmi hodí.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.