On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan a kvalita ovzduší v Evropě
 
26.08.2016 Autor: Tommü Design

Poslední údaje hovořící o tom, že rostoucí míra znečištění vzduchu v evropských velkoměstech vzájemně souvisí s novým zájmem jejich obyvatel o svůj zdravotní stav. Data ukazují, že většina Evropanů je víc než kdy dříve naladěna na otázky zdraví a stále více hledá vlastní řešení pro čistější vzduch v okolí. Internetové vyhledávání pojmu „Nejlepší čistička vzduchu“ ve Spojeném království vzrostlo o více než 450 %, přičemž špičky dosáhlo v červnu 2016 a zaznamenalo nejvyšší hodnotu za posledních deset let. Lidé se zajímají i o kvalitu ovzduší ve městech, kde žijí - vyhledávání pojmu „Index kvality ovzduší“ zaznamenalo obrovský nárůst. Se zhoršující se kvalitou vzduchu v Evropě nepolevuje Nissan ve svém úsilí o nulové emise a zkoumá technologie, které budou přispívat k zelenějšímu i udržitelnějšímu životnímu prostředí.

Vedle výroby plně elektrických vozidel Leaf a e-NV200 oznámil Nissan uzavření významného partnerství s poskytovatelem energie, italskou společností Enel. Oba partneři se zaměřili na zavádění pilotních projektů technologie Vehicle-to-Grid (V2G) napříč Evropou, která proměňuje elektromobily v čisté mobilní zdroje energie schopné vracet elektřinu zpět do sítě, stejně jako ji z ní odebírat. Nissan rovněž potvrdil plánovaný přechod na trh domácího ukládání energie, když na sklonku letošního roku v Evropě představí v partnerství s firmou Eaton jednotku „xStorage“ zaměřenou na správu energie. Kromě toho, že tento systém dává „druhý život“ bateriím elektromobilů Nissan, poskytuje též plně integrované řešení ukládání energie, které zákazníkům vrátí plnou kontrolu nad řízením spotřeby energie a její distribucí. Vzhledem k tomu, že Světová zdravotnická organizace (WHO) nedávno prohlásila, že více než 80 % lidí žijících v městských oblastech, kde se monitoruje znečištění ovzduší, je vystaveno zhoršené kvalitě vzduchu překračující limity WHO, jde o celosvětový problém. To se nedávno prokázalo na počtu dnů se špatnou kvalitou ovzduší vyhlašovaném v mnoha evropských velkoměstech. Například v Paříži, kde měli v jednotlivých dnech povolení jezdit jen řidiči s lichým nebo sudým číslem na registrační značce. Podle nedávno zveřejněných zpráv se očekává, že objem trhu s čističkami vzduchu během pěti let překročí zhruba 59 miliard USD, přičemž k tomuto trendu přispívá rostoucí míra znečištění a větší zájem Evropanů o své zdraví.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.