On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Prototyp s označením Cocoon
 
26.07.2016 Autor: Tommü Design

Není to tak dávno, co odborníci v různých automobilkách trávili svůj volný čas tím, že vylepšovali sériové modely, na kterých pracovali během dne. Dlužno říct, že tímto způsobem se zrodilo hned několik vozů, které dnes považujeme za automobilové legendy. Například vůbec první generace Volkswagenu Golf GTI, Dodge Viper nebo BMW E30 Touring. Ani dnes přitom inženýři nemíří po pracovní době rovnou domů, ale svůj volný čas tráví u trochu jiných aut. Možná se ani samotným zaměstnancům Nissanu nezdá, že dojezd elektromobilu modelu Leaf je dostatečný. A tak si taková malá parta odborníků japonského výrobce řekla, že mimo pracovní dobu připraví něco „lepšího“.

Inženýři z technického vývojového centra ve španělské Barceloně postavili prototyp s kódovým označením Cocoon, který odkazuje na stejnojmenný americký film. Automobil vychází ze stoprocentního elektrického Nissanu Leaf, který přišel o zadní sedadla a část interiéru, kde našly své místo další akumulátory. Celkem se kapacita zdvojnásobila, takže nově teď jejich Leaf nabídne 48 kWh. S tímto navýšením se zvedl dojezd o 75 procent, takže místo cca 200 km zvládne prototyp dojet na jedno nabití zhruba 350 km. Tento automobil se už stihl ukázat v rámci španělské motoristické akce ECOseries, kde pochopitelně nejde o rychlost, ale o co nejnižší spotřebu. Jedním vozem ovšem práce inženýrů japonského výrobce pravděpodobně neskončí. Spekuluje se, že příští generace modelu Nissan Leaf dostane mnohem větší akumulátory. Na výběr by mělo být hned několik variant, přičemž vrcholná může nabídnout až 60 kWh. Představit by se podle všeho měla už v průběhu příštího roku.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.