On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Norský trh s auty a Nissan Leaf
 
27.06.2016 Autor: Tommü Design

Podle nejnovějších údajů je Nissan Leaf v roce 2016 nejen nejprodávanějším elektromobilem, ale také třetím nejprodávanějším ze všech osobních vozů v Norsku. Po norských silnicích již jezdí téměř 25.000 vozů Nissan Leaf a jeho prodeje v této zemi neustále rostou - doposud se tohoto modelu v letošním roce prodalo 2.450 kusů, což představuje oproti stejnému období loňského roku nárůst o 58,7 %. Tyto údaje přicházejí poté, co společnost Nissan oznámila za hospodářský rok 2015 - 2016 prodej 16.916 elektromobilů na starém kontinentu - tedy nový roční rekord.

Norský trh s elektromobily je jeden z největších v Evropě. Od začátku roku 2016 činí podíl elektromobilů na objemu prodeje nových vozů 15 procent. Nissan v Norsku podporuje rozvoj infrastruktury rychlonabíjecích stanic pro elektromobily. Ve spolupráci s řetězcem supermarketů KIWI instaloval Nissan u těchto prodejen po celé zemi celkem padesát rychlonabíječek. Gareth Dunsmore, ředitel divize elektromobilů ve společnosti Nissan Europe, uvádí: „Norsko je průkopníkem přechodu na udržitelnou mobilitu. Těší nás, že Nissan Leaf je i nadále jedním z nejoblíbenějších automobilů v zemi. Nissan stojí v čele hnutí elektrické mobility již od uvedení modelu Leaf v roce 2010. Nyní, když je v prodeji již jeho třetí generace, věříme, že si na stále rostoucím trhu elektromobilů udrží vedoucí pozici.“ Nissan Leaf 30 kWh, který se v Evropě prodává od letošního roku, má dojezd na jedno nabití až 250 km, což je o 26 procent více než předchozí model.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.