On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Zvýšení kapacity Li-ion baterií
 
24.05.2016 Autor: Tommü Design

Společnosti Nissan Motor a Nissan Arc (Analysis and Research Center) oznámily, že společně vyvinuly novou metodu atomární analýzy, která umožní zvýšit výkonnost lithium-iontových (Li-ion) baterií a díky tomu prodloužit dojezd elektromobilů s nulovými emisemi. Nový způsob rozboru umožňuje zkoumat strukturu amorfního oxidu křemnatého (SiO), kterou mnozí pokládají za klíč ke zvýšení kapacity lithium-iontových baterií příští generace a nabízí vědcům lepší představu o struktuře elektrod během nabíjecích cyklů. Křemík dokáže vázat větší množství lithia než běžné materiály na bázi uhlíku, ale v krystalické formě má strukturu, jejíž kvalita v průběhu nabíjecích cyklů klesá, což v konečném důsledku znamená snížení výkonnosti. U amorfního oxidu křemnatého ovšem k takovému snižování kvality nedochází.

Základní struktura amorfního SiO ovšem dlouho nebyla známa, což komplikovalo jeho výrobu ve velkém. Nová metoda, která využívá strukturální analýzu a počítačové simulace, nyní amorfní strukturu SiO umožňuje přesně popsat. Vědci se dlouho domnívali, že atomární struktura oxidu křemnatého není homogenní a přesné atomové uspořádání této látky bylo předmětem mnoha odborných debat. Nová zjištění ukazují, že struktura oxidu umožňuje uložení většího počtu lithiových iontů, a tudíž zvýšení výkonnosti baterií. „Tato nová metoda analýzy bude mít zásadní význam pro další vývoj nové generace vysokokapacitních lithium-iontových baterií. Zcela jistě se zařadí k hlavním technologiím, s nimiž pracujeme. Využití této analytické metody v dalším výzkumu a vývoji nepochybně přispěje k prodloužení dojezdu bezemisních vozidel budoucnosti,“ řekl Takao Asami, senior viceprezident společnosti Nissan Motor a šéf Nissanu Arc. Japonská automobilka zkoumá širokou škálu energetických zdrojů pro automobily a do budoucnosti tohoto odvětví investuje nemalé částky.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.