On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Mezi lidmi se často ozývá obava...
 
04.07.2019 Autor: Tommü Design

o životnost akumulátorů elektrických automobilů. Volkswagen nyní finišuje s přípravou nového elektromobilu ID.3 a svým zákazníkům vzkazuje, že není čeho se obávat, protože dává na akumulátory záruku osm let. Pokud to srovnáme s jinými výrobci, tak podobnou garanci nabízí například společnost Nissan Motor na model Leaf, hybridní vozy Lexus mají pět let nebo 150.000 kilometrů (možné je ji prodloužit na jedenáct let při každoročním servisu akumulátorového setu) a BMW nabízí také až osmiletou záruku.

Samozřejmě že po těch osmi letech už budou mít akumulátorový set něco za sebou a jeho kapacita nebude úplná. Ten slib záruky je o tom, že akumulátory vozu budou disponovat minimálně sedmdesáti procenty využitelné kapacity dokonce i po osmi letech, respektive 160.000 kilometrech. Proti konkurenci ale bude mít Volkswagen výhodu v tom, že u jednoho vozu nabídne několik různých kapacit akumulátorů. Ti, kdo nebudou potřebovat auto na dlouhé vzdálenosti, ušetří nákupem nižší kapacity. Kdo bude mít zájem o vůz s větší dojezdem, může si pořídit kapacitu nejvyšší a bude mít dojezd na jedno nabití až 550 km. K dalším přednostem Volkswagenu má patřit výhoda v možnosti nabíjet na velmi výkonných dobíjecích stanicích - až se 125 kW. Je jen málo elektromobilů, které by zvládly větší. Samozřejmě jde o ty největší a nejdražší vozy, protože i přizpůsobení vysokým nabíjecím proudům něco stojí.

Značka také bude nabízet svým zákazníkům domácí nabíječky s výkonem 11 kW. Volkswagen totiž předpokládá, že padesát procent všech nabíjení bude probíhat doma, pětadvacet procent u veřejných stanic a dvacet procent v práci. Zbytek, tedy pět procent, na dálnicích.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.