On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan e-NV200 ve službách...
 
03.07.2019 Autor: Tommü Design

akciové společnosti DPP (Dopravní podnik hlavního města Prahy). DPP převzal v uplynulých dnech v rámci dotačního projektu deset elektromobilů Nissan e-NV200 Evalia pro interní účely, které nahradí mála dodávková vozidla, jenž byla do jeho vozového parku pořízena během let 2004 až 2007. Dopravní podnik hlavního města Prahy uvádí, že projekt pořízení elektrických automobilů značky Nissan je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky na základě rozhodnutí ministra životního prostředí.

Nové elektromobily budou stejně jako předchozí vozy se vznětovými motory využívány v každodenním provozu. Například pro rozvoz vnitropodnikové pošty, či pro úkoly spojené s činností oddělení Technické kontroly autobusů i tramvají, nebo posádek zajišťujících výstavbu a rekonstrukce tramvajových tratí. „Těší nás, že postupně a úspěšně naplňujeme strategické cíle DPP, tedy obměnu konvenčních vozidel elektrickými automobily. Zároveň využíváme možnosti zapojení se do dotačního projektu - Pořízení osobních a dodávkových vozidel. Díky celému procesu jsme tedy pořídili do majetku DPP deset kusů pětimístných elektromobilů kategorie M1. Věřím, že nám nejen pomohou zefektivnit každodenní provoz naší společnosti, ale přispějí především i ke snaze DPP, být co nejohleduplnější vůči životnímu prostředí,“ řekl Jan Lebeda, vedoucí jednotky Správa Vozidel a Autobusů.

Nissan e-NV200 vychází z konvenčního modelu NV200, oceněného titulem Mezinárodní dodávka roku 2010. Nejprve byl tento elektromobil představen jako koncept a v roce 2014 se z něj stal sériový model. V současnosti je nabízen jako čistě užitkový vůz e-NV200 nebo e-NV200 Evalia s možnosti přepravy až sedmi osob. Přední kola obou provedení roztáčí elektromotor o výkonu 80 kW a točivém momentu 254 Nm. Maximální rychlost je podle materiálů automobilky 123 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 14,0 s. Lithium-iontové baterie s kapacitou 40 kWh umožňují dle WLTP kombinovaný dojezd 200 km a v městském provozu až 301 km na jedno nabití.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.