On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Nissan vybaví nový Skyline...
 
02.07.2019 Autor: Tommü Design

prvním systémem podpory řidiče příští generace na světě. Společnost Nissan Motor představí technologii, která kombinuje navigovanou jízdu po dálnici s možností jízdy v jednom pruhu bez rukou na volantu. Tato technologie rozšiřující oceňovaný systém ProPilot bude mít premiéru na podzim letošního roku v Nissanu Skyline pro japonský trh. Aby řidiči aktivovali nejnovější funkce nového systému, musí nejprve v navigaci nastavit cíl cesty a vytvořit předdefinovanou jízdní trasu. Jakmile vůz najede na dálnici, zapne se navigovaná jízda nového systému.

Po aktivaci při využití předdefinované trasy bude systém řidiči pomáhat s jízdou na dálnici s více pruhy, dokud nedorazí ke sjezdu z dálnice na předem zvolené trase, přičemž mu má asistovat při předjíždění, změnách směru a opuštění jízdního pruhu. Nový systém ProPilot také při jízdě v jednom pruhu umožňuje jet bez rukou na volantu. Když se vozidlo přiblíží k rozdělení vozovky nebo je možné předjet pomalejší vůz, systém vyhodnotí vhodné načasování pro odpojení se z pruhu případně předjetí na základě informací z navigačního systému a 360° monitorování okolí vozu. Řidiče pomocí intuitivních zvukových a vizuálních signálů vyzve k položení obou rukou na volant a potvrzení zahájení těchto úkonů spínačem. Vozidlo používá kombinaci kamer, radarů, sonarů, GPS i 3D mapových dat ve vysokém rozlišení k získání 360° informací o okolním prostředí a přesné poloze vozidla na silnici v reálném čase.

Verze systému ProPilot pro jízdu v jednom jízdním pruhu na dálnici se poprvé objevila v roce 2016 v malé rodinné dodávce Nissan Serena v Japonsku a získala různá ocenění včetně ceny za inovace v anketě o japonský automobil roku - Japan Car of the Year Innovation Award. Funkce ProPilot - v USA pod názvem ProPilot Assist - se nachází v několika modelech vozů Nissan po celém světě, včetně 100 % elektromobilu Nissanu Leaf a nejprodávanějších modelů Qashqai, X-Trail, Altima a Rogue.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.