On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Stále nedořešený odchod...
 
25.06.2019 Autor: Tommü Design

Spojeného království z Evropské unie má silný dopad na tamní automobilovou produkci. Uzavíraní továren, limitování výroby a její přesun do zahraničí, rušení závazků s dodavateli dílů... Prostě plán vystoupení Spojeného království Velké Británie a Severního Irska z Evropské unie za poslední dobu silně otřásl tamním automobilovým průmyslem. V současné době můžeme nutné změny a obavy výrobců z takzvaného brexitu vidět názorně i ve formě čísel.

K odchodu Spojeného království z EU mělo dojít letos 29. března, na základě čehož do tohoto data automobilky razantně měnily své výrobní plány. Výsledkem je pořádné zúžení počtu vyrobených vozů na půdě Spojeného království. Do dubna 2019 se čísla produkce propadla o 56.999 automobilů oproti dubnu 2018. Zatímco ve čtvrtém měsíci 2018 dosáhla výrobní produkce vozů na ostrovech čísla 127.970, na konci letošního dubna už statistiky hlásily jen 70.971 kusů. V rámci aut určených pro domácí trh jde o 43,7 % pokles (z 24.294 ks na 13.669 ks), zatímco v případě exportu se na ostrovech vyrobilo vůči minulému roku o 44,7 % méně automobilů (pokles z 103.676 ks na 57.302 ks). Z dřívějších zpráv lze pouze konstatovat obavy automobilky Rolls-Royce, kde byl brexit zmiňován s pozastavením výroby, u koncernu Jaguar Land Rover se propouštěli zaměstnanci a výroba se částečně přesunula například na Slovensko. Společnost Nissan Motor oznámila ukončení výroby modelu X-Trail a Ford se následků takzvaného tvrdého brexitu, tedy odchodu bez jakékoliv dohody s EU, obává také.

Dříve uvedené datum brexitu a zajištění jednoznačných podmínek vystoupení z Evropské unie nebylo dodrženo. Odchod se tedy odsunul na 31. října 2019. Společnost výrobců a prodejců automobilů ve Spojeném království dodává, že stále nejistá budoucnost okolo brexitu už napáchal na tamním průmyslu nevídané škody. Například ztrátou pracovních míst, nenaplněním investic nebo zpomalením vývoje...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.