On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Koncept Nissan x Opus využívá...
 
17.06.2019 Autor: Tommü Design

staré baterie z elektrických automobilů. V dnešní době se horlivě hovoří o nutnosti rozšíření elektromobilů, jenže otázka recyklace jejich akumulátorů je jaksi trochu v pozadí, přestože pár návrhů se už objevilo. Některé koncepty například počítaly s využitím baterií pro ukládaní elektrické energie v domácnostech, Nissan aktuálně představuje další řešení. Akumulátory ze svých starých elektromobilů bude instalovat do přenosného boxu, který může být využit jako zdroj elektrické energie třeba při kempování.

Přesně to prezentuje aktuální koncept Nissan x Opus, který spojuje dohromady právě systém přenosného zdroje (Nissan Energy Roam) a nafukovacího stanu Air Opus jehož výhodou má být hlavně to, že je veškeré vybavení umístěno na přívěsu. Samotný stan se nafoukne pomocí kompresoru během devadesáti sekund. Uvnitř je všechno potřebné včetně osvětlení, mikrovlnné trouby, malé ledničky nebo plynového vařiče se dvěma plotýnkami. Jsou zde rovněž dvě místa na spaní, ale na večeři se může sejít až šest lidí. Nissan do tohoto stanu integroval svůj záložní zdroj elektrické energie, který napájí jak 230V okruh, tak klasickou 12V síť. Kapacita této recyklované baterie je 700 Wh a výkon může být až 1 kW. V kombinaci s možností dobíjet zdroj pomocí solárního panelu by to všechno mělo vystačit na týdenní kempování bez nutnosti někam se připojovat. Nissan Energy Roam ale můžete také z vašeho stanu vyndat a odnést, případně lze tento box v kempu zapojit do klasické zásuvky a dobít, což trvá necelou hodinu.

Není to první koncept zabývající se recyklací baterií. Již dříve představil Nissan vlastní lampy, napájené solární energií, ve kterých by starší baterie z elektromobilů Leaf nalezly uplatnění. Plány na výstavbu recyklační linky nedaleko japonského města Fukušima ovšem nevyšly.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.