On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Luxusní divize Nissanu chystá...
 
14.06.2019 Autor: Tommü Design

podstatnou změnu - značka Infiniti se totiž bude stěhovat. Nejde přitom o stěhování ze země vycházejícího slunce, jak by asi většina lidí očekávala, ale zpět. Tato japonská automobilka totiž posledních pár let sídlila v Hongkongu. Evropané mají asi Infiniti zafixované jako ryze japonskou značku, což samozřejmě dává smysl, protože jde o luxusní divizi společnosti Nissan Motor. Infiniti však své vozy neprodává v zemi vycházejícího slunce a v posledních několik let navíc v Japonsku ani nesídlilo.

Do Hongkongu se vedení firmy přemístilo v roce 2012 poté, co o tom rozhodl bývalý šéf aliance Renault-Nissan Carlos Ghosn. Důvodem byla dle jeho názoru nutnost ukázat Infiniti jako světovou automobilku. Reálně šlo spíše o „podbízení“ čínskému trhu, kde se značka na rozdíl od Japonska prodává. Tou dobou byly vztahy mezi Čínou a Japonskem ještě napnutější než obvykle, což se v Číně odráželo na prodeji japonských vozů. Přesídlením do Hongkongu se tak Infiniti částečně zbavilo zátěže japonského původu a přiblížilo Číně, pod kterou Hongkong oficiálně patří. Jedním z důvodů přesunu do Yokohamy , který se má uskutečnit v roce 2020 je to, že zde sídlí mateřská automobilka, s níž má Infiniti úzce spolupracovat na snížení nákladů. To je důležité hlavně v současné době, kdy se Infiniti chystá na kompletní elektrifikaci své modelové řady, tedy krok, se kterým má právě společnost Nissan Motor velmi bohaté zkušenosti. Podstatným důvodem ale bude zřejmě i situace kolem Carlose Ghosna, který po skandálu přišel o vedoucí místo v Nissanu.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.