On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Automobily nejčastěji zapojené...
 
06.06.2019 Autor: Tommü Design

do smrtelné nehody. Bezpečnost je jednou z klíčových vlastností automobilů, na níž se v posledních letech klade stále větší důraz. Jenže v praxi se ukazuje, že se to ne vždy povede, a to navzdory třeba dobrým výsledkům v nárazových zkouškách. Američané se podívali do statistik, aby zjistili, v jakých autech se nejčastěji umírá. Výzkum provedla společnost iSeeCars.com, která analyzovala data úmrtí v automobilech modelových let 2013 až 2017 podle statistik amerického systému pro hlášení úmrtí a porovnala je s více než 25 miliony ojetými auty ze stejné doby. Z hodnocení však byly vyškrtnuty exotické vozy nebo auta s méně dvaceti nehodami na svém kontě.

Analýza ukázala, že hned u čtrnácti modelů je riziko zapojení do smrtelné nehody dvakrát vyšší než u průměrného vozidla. Špatně dopadly malé automobily a sportovní vozy, což je patrné i v čele žebříčku. Nejhůře totiž skončil hatchback Mitsubishi Mirage s 10,1 vozy zapojenými do smrtelné nehody na miliardu ujetých mil. Následoval Chevrolet Corvette (9,8) a Honda Fit (7,7). „Navzdory nedávnému pokroku v oblasti bezpečnostních technologií naše údaje naznačují, že malá vozidla stále nejsou tak bezpečná jako větší auta, pokud se účastní vážných nehod. U malých automobilů činí poměr smrtelné nehodovosti 4,5 vozu na miliardu kilometrů, což je téměř dvojnásobek celkového průměru,“ říká generální ředitel iSeeCars.com Phong Ly. Ještě vyšší je tento poměr u sportovních vozů, a to 4,6 aut na miliardu kilometrů. „Jsou navrženy tak, aby upřednostnily rychlost a zrychlení, takže možná není překvapením, že jejich nehody mají za následek vysoký počet smrtelných úrazů,“ komentuje výsledky Phong Ly.

Automobily nejčastěji zapojené do smrtelné nehody (pořadí / model / poměr smrtelné nehodovosti - počet aut zapojených ve smrtelné nehodě na počet ujetých kilometrů):
1.) Mitsubishi Mirage / 10,1 ... 2.) Chevrolet Corvette / 9,8 ... 3.) Honda Fit / 7,7 ... 4.) Kia Forte / 7,4 ... 5.) Chevrolet Spark / 7,2 ... 6.) Subaru BRZ / 6,9 ... 7.) Nissan 370Z / 6,2 ... 8.) Nissan Versa / 6,1 ... 9.) Kia Rio / 5,9 ... 10.) Dodge Challenger / 5,8 ... 11.) Chevrolet Camaro / 5,5 ... 12.) Kia Soul / 5,3 ... 13.) Hyundai Veloster Turbo / 5,2 ... 14.) Nissan Versa Note / 5,2.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.