On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Letos uplynulo celé desetiletí...
 
14.05.2019 Autor: Tommü Design

od představení Nissanu 370Z. Pokračovatel oblíbených sportovních kupé značky s pohonem zadních kol se dlouhou dobu těšil velké oblibě, ale postupem času začal výrazně stárnout. Už před nějakou dobou se japonská značka rozhodla, že jej udrží v nabídce pokud možno co nejdéle. V ideálním případě do doby, než stihne vyvinout právoplatného nástupce. Když společnost Nissan Motor na posledním autosalonu v New Yorku představila speciální edici 370Z, která oslavovala padesáté výročí od uvedení původního Datsunu 240Z, automobilový svět si znovu připomněl, jak starým vozem 370Z skutečně je.

Kdy se konečně představí dlouho očekávaný nástupce Nissanu 370Z, je zatím ve hvězdách. Některé zdroje hovoří o tom, že automobilka skutečně připravuje další generaci dříve oblíbeného sportovního kupé, jiné tato tvrzení naopak vyvrací. Velký zájem zákazníků o nedávno představenou Toyotu Supra může být pro Nissan důkazem, že trh se sportovními auty ještě není mrtvý. Pokud japonská značka postaví v příštích letech nástupce modelu 370Z, určitě to nebude v kooperaci s jinou automobilkou. Spolupráce mezi různými značkami není v dnešním automobilovém světě ničím neobvyklým. Zejména tam, kde se nebavíme o obrovských prodejích, jsou kooperace důležité a vlastně jen díky nim se některé modely udržují při životě. Jsou tu ale i automobilky, které se něčemu podobnému brání. Například společnost Nissan Motor na svých sportovních modelech s nikým spolupracovat nechce. „Spolupracujeme v rámci aliance Renault-Nissan-Mitsubishi. Je ovšem něco jiného kooperovat dlouhodobě v rámci skupiny a na jednorázovém projektu. Je to součástí našeho DNA, aby vše důležité zůstalo doma,“ uvedla Natalie Roe, šéfka marketingu Nissanu pro USA.

Natalie Roe přiznává, že fandové rychlých Nissanů jsou v otázce elektrifikace skeptičtí. „Myslím, že máme obojí. Zájemce o plnohodnotné sportovní vozy se spalovacím motorem, ale i zájemce o výkonné elektromobily. Ale věříme, že spalovací motory tu s námi ještě nějaký čas zůstanou.“ Nissan se snaží bojovat na obou frontách, jak ukazuje účast v šampionátu Formule E, ale zároveň nechce přijít o své nejtvrdší jádro. „Stále je tu obrovská skupina lidí, kteří chtějí vozy s manuální převodovkou a pokud jim je chceme stále nabízet, musíme najít kompromis, jak to udělat,“ dodává zástupkyně japonské značky.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.