On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Největší automobilový trh na...
 
13.05.2019 Autor: Tommü Design

světě má bezesporu Čínská lidová republika a podobně je tomu i v segmentu elektromobilů. Prodejům elektrických automobilů, alespoň prozatím, dominuje americká Tesla, ale na paty jí šlapou mnozí čínští producenti, které v Česku ani neznáme. Jak tedy vypadá odhad deseti nejlepších výrobců elektromobilů, kteří budou letos dominovat globálním prodejům? Německé automobilky se do první světové desítky vůbec nedostaly, japonský, francouzský a jihokorejský výrobce je v ní zastoupen pouze jedním místem...

1.) Tesla (USA) - až 500 tisíc prodaných kusů. Americký výrobce elektrických aut se poprvé dostal do veřejného povědomí v roce 2008, kdy začal s produkcí svého prvního sportovního elektromobilu Tesla Roadster. V současnosti tvoří nabídku firmy sedan Model S, SUV Model X a nejnovější přírůstek Model 3. Ale Tesla chystá také další modely vozů, například Model Y nebo novou verzi Roadsteru.
2.) BAIC (Čína) - až 250 tisíc prodaných kusů. Čínská automobilka byla založena v roce 1988. Státní podnik BAIC vyrábí také auta ve spolupráci s jihokorejským producentem Hyundai a s německou automobilkou Daimler. Stěžejní elektrický model BAIC EC je vůz, který je určen hlavně pro jízdu do města.
3.) BYD (Čína) - až 230 tisíc prodaných kusů. Automobilka BYD z jihočínského Šen-čenu je v Evropě známá především pro své dřívější modely, které zcela neskrývaně kopírovaly vozy známějších značek. Hlavním modelem je SUV Tang, jež byl ve své první generaci dostupný pouze jako Plugin hybrid. Mnohem zajímavější je však nově představená, čistě elektrická verze jménem BYD Tang EV600, která umožňuje přes 500 km reálného dojezdu.
4.) Nissan (Japonsko) - až 150 tisíc prodaných kusů. Nissan je automobilová značka, jež patří mezi jedny největších v Japonsku. Do světa elektromobilů vstoupila modelem Leaf, s nímž dosáhla velkého úspěchu. V současné době je na trhu již druhá generace Leaf e+, která má baterie o kapacitě 62 kWh a dojezd více jak 360 kilometrů.
5.) Renault (Francie) - až 120 tisíc prodaných kusů. Nejprodávanějším elektromobilem značky Renault je model Zoe a poptávka po tomto hatchbacku stále roste. Francouzská automobilka nabízí v rámci projektu čisté mobility Zero Emission také elektrické modely Kangoo Z.E., Fluence Z.E. nebo malý vůz Twizy.
6.) Hyundai (Jižní Korea) - až 100 tisíc prodaných kusů. Ambiciózní korejská automobilka Hyundai je mezi výrobci elektromobilů stále ještě nováčkem. Se svým modelem Ioniq Electric nám ale ukázala, že to s elektromobilitou myslí opravdu vážně. V současnosti se chystá modernizace modelu Ioniq a na trh vstoupilo také čistě elektrické SUV Kona EV, které je nabízeno se dvěma verzemi. Menší, s dojezdem kolem 350 km nebo větší, jenž má dojezd až 500 km.
7.) Chery (Čína) - až 95 tisíc prodaných kusů. Automobilka Chery byla založena v roce 1997 a je jedním z největších čínských výrobců vozů. Chery hodlá na starém kontinentu nabízet elektrický model Exeed TX, který představila ve formě prototypu loni v září ve Frankfurtu. Kompaktní elektrifikované SUV se objeví ve třech provedeních - jako hybrid včetně Plugin verze a coby čistý elektromobil.
8.) JMC (Čína) - až 90 tisíc prodaných kusů. Čínská automobilka JMC neboli Jiangling byla založena v roce 1952. Je známá především produkcí malých městských elektromobilů. Výrobce velmi úzce spolupracuje s Fordem, zejména v segmentu modelů Pick Up. Právě s americkým producentem aktuálně vyvíjí elektrický Pick Up postavený na bázi Fordu Ranger, jenž by měl mít baterie o kapacitě cca 58 kWh. Díky tomu by mohl být zajímavý také pro americký trh, kde jsou auta tohoto typu velmi populární.
9.) JAC (Čína) - až 85 tisíc prodaných kusů. Tato automobilka na vývoji elektromobilů začala úzce spolupracovat s Volkswagenem, konkrétně s koncernovou značkou Seat. Prvním výsledkem by mělo být elektrické SUV, které vychází z modelu JAC iEV7S a o jeho pohon se postará elektromotor o výkonu 85 kW. Akumulátor s kapacitou 39 kWh slibuje papírový dojezd až 350 km. Automobilka však vyvíjí také své vlastní modely. Jedním z posledních je kompaktní elektrický sedan JAC iEV A50, který měl svojí premiéru v letošním dubnu na autosalonu v Pekingu.
10.) Hawtai (Čína) - až 80 tisíc prodaných kusů. Teto výrobce aut překvapil v minulém roce, kdy prodal celkově více jak 50 tisíc svých elektromobilů. Nejznámějším a nejprodávanějším elektrickým modelem značky je Hawtai EV160. Firma byla založena v Číně v roce 2000 jako soukromá automobilová společnost s výzkumným a vývojovým centrem v Pekingu. Má dva výrobní závody v Ordosu, ve Vnitřním Mongolsku a Rongchengu, v provincii Šan-tung. Současná roční produkční kapacita společnosti Hawtai činí 350 tisíc vozidel a v plánu jsou také další elektrické modely.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.