On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Se společností Nissan Motor to...
 
09.05.2019 Autor: Tommü Design

jde od deseti k pěti. Podle nové prognózy by měl provozní zisk japonského výrobce automobilů vykázat propad o 45 procent na nejnižší úroveň za téměř deset let. Oznámila to společnost Nissan, která se potýká se slabou poptávkou, růstem nákladů a negativními důsledky kriminálního vyšetřování bývalého předsedy správní rady Carlose Ghosna. který čelí obviněním z finančních deliktů. Provozní zisk automobilky Nissan za finanční rok, který skončil v letošním březnu, by měl podle nové prognózy činit pouze 318 miliard JPY namísto dříve předpokládaných 450 miliard JPY.

Automobilka ke snížení odhadu provozního zisku přikročila již podruhé za poslední dva měsíce a měla by celoroční výsledky zveřejnit v polovině tohoto měsíce. Celkové prodeje by měly podle nové prognózy vykázat pokles na 5,5 milionu vozů z téměř 5,8 milionu v předchozím roce. Společnost Nissan Motor propad připisuje nákladům na prodlužování záručních dob u aut ve Spojených státech, ale také „firemním problémům“, čímž v podstatě odkazuje na skandál kolem Ghosna, jenž údajně oslabil přitažlivost značky. Ale zároveň je třeba připomenout i to, že nabídka japonské automobilky je v Evropě velmi sporná. Například Nissan Juke se začal prodávat v Japonsku už v roce 2010 a na nástupce tedy čeká nezvykle dlouho, Qashqai vloni přišel o titul dlouhodobě nejprodávanějšího SUV na starém kontinentu.

Francouzi již v lednu na popud vlády přišli s návrhem na mnohem větší kooperaci, totéž pak zopakovali před pouhými několika málo dny. Pokaždé sice byli odmítnuti, nicméně je jisté, že se tak nestalo naposledy. I proto je možné, že nakonec se nebude prát jen Ghosnovo špinavé prádlo, ale ze skříní bude vytaženo kostlivců daleko více. Manažerům je to v současné době jedno, ačkoliv naoko zmiňují něco jiného. „Nyní na takové věci není čas. Momentálně se soustředíme na zlepšení finanční situace naší značky. Prosím, dejte nám čas, abychom toho mohli dosáhnout,“ uvedl šéf Nissanu Hiroto Saikawa v reakci na dotaz, zda skutečně žádost Renaultu o těsnější propojení obdržel. Zároveň přitom dodal, že jeho prioritou je budoucnost japonské automobilky. Pokud si uvědomíme, že právě on by měl být hlavním architektem Ghosnova pádu, je těžké tomu uvěřit. Současná situace automobilce nesvědčí a absence manažera Ghosnových kvalit ve vedení firmy rozhodně chybí...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.