On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

5-year Cost to Own Award je...
 
02.05.2019 Autor: Tommü Design

cenou, kterou americká organizace Kelley Blue Book každoročně oceňuje nejvýhodnější auta. Jedna věc jsou náklady na pořízení vysněného vozu, druhá pak na celou dobu jeho vlastnictví. Nejde jen o ceny pojištění, servisu, náhradních dílů nebo paliva, ale i o to, jak moc klesá hodnota vašeho automobilu. Teprve až vůz prodáte, uzavře se celá kapitola a vy můžete začít počítat, na kolik vás celkem auto vyšlo. Ne každému se do toho chce, proto tu je Kelley Blue Book, jenž oceňuje vozy a zjišťuje, které jsou ve své třídě nejvýhodnější pro pětileté vlastnictví.

Organizace Kelley Blue Book neupřesnila metodiku toho, jak došla k výpočtům. U každého automobilu ovšem zveřejnila výsledné náklady. Například Mazda CX-3, která vyhrála ocenění Nejlepší malé SUV 2019, má podle výpočtu vyjít majitele na 31.727 USD. Rozdíl mezi vítězem a dalšími vozy na druhém a třetím místě byl mnohdy minimální. Za Mazdou CX-3 se umístilo malé sportovně užitkové vozidlo Nissan Kicks, které se v Česku neprodává, s náklady 31.790 USD a třetí Honda HR-V za 32.265 USD na pět let vlastnictví. Žebříček může posloužit i k porovnání různých kategorií automobilů a ukazuje rozdíl nákladů třeba mezi různě velkými SUV. Subaru XV vyjde na 35.321 USD za pět let provozu a větší Hyundai Santa Fe na 36.984 USD. Rozdíl tedy není až tak zásadní. I když jde o americký žebříček, který logicky zvažuje americké ceny pojištění, pohonných hmot nebo vývoj trhu s ojetými auty, může být velmi dobrým vodítkem také pro českého zákazníka. Většina vozů, které dostaly cenu, se prodává i na českém trhu. I když se může najít výhodnější model, oceněný automobil rozhodně nebude patřit ke špatné investici.

Kelley Blue Book rozdělilo ocenění do dvou skupin. Nejprve hodnotilo značku jako celek. Nejvýhodnějšími značkami se staly Subaru a Lexus. Pak se přistoupilo k hodnocení jednotlivých vozů v celkem dvaadvaceti kategoriích. V nich najdete SUV několika velikostí, navíc rozdělené mezi standardní a prémiové značky. Samozřejmostí jsou sedany, a protože jde o americký průzkum, nechybí ani modely Pick Up. Pokud tedy sháníte automobil s nejnižšími náklady, zkuste jednoho z vítězů amerického žebříčku...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.