On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Upravený Nissan GT-R má tolik...
 
01.05.2019 Autor: Tommü Design

spoilerů, že ho za nimi skoro nepoznáte. Ohromná přítlačná křídla na automobilech už dnes asi nikoho nepřekvapí. Jenže jen do té doby, dokud neuvidí společný výtvor jihoafrického týmu Franco Scribante Racing a Dodson Motorsport. To nejnápadnější a nejpodivnější je určitě velké karbonové křídlo před autem, které ještě doplňuje spoiler, aby byl přítlak na přední nápravu co největší. Většinou chtějí lidé přítlak na poháněnou nápravu, tady jde ale o to, aby síla tlačila na říditelná kola. Další obří křídlo je i vzadu, kde jej doplňuje ještě difuzor.

Nejde přitom o výtvor nějakého šílence jen na parádu. Vše bylo navrženo kvůli závodům do vrchu Jaguar Simola Hillclimb, které začnou 2. května letošního roku v Jihoafrické republice. Při takovém závodu je důležité mít opravdu pořádný přítlak na kola, protože auto musí držet v zatáčkách opravdu pevně. A tak Nissan GT-R dostal opravdu bohatou ozdobu v podobě gigantických přítlačných křídel vzadu i vepředu. Mají neskutečné rozměry a jsou samozřejmě vyrobeny z uhlíkového kompozitu, aby tolik nevážily. Technické parametry vozu jsou řízeny dvojicí počítačů, které kontrolují chod motoru a přesně nastavují výkon i točivý moment pro co nejlepší využití při závodu.

Šestiválec o objemu 3.8 l se dvěma turby je v autě i nadále, ale jeho výkon dosahuje hodnoty 1193 kW (1600 koní). Bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak tohle černé monstrum dopadne na závodech do vrchu v Jihoafrické republice...




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.