On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Malé automobily, pro malé lidi...
 
16.04.2019 Autor: Tommü Design

ze země vycházejícího slunce. Společnosti Nissan Motor a Mitsubishi Motors v rámci dalšího rozšiřování spolupráce uvedou v Japonsku prostřednictvím společného podniku NMKV Corporation čtyři nové mini vozy. Všechny tyto malé automobily budou vybaveny technologií částečného autonomního řízení. Na takzvaných „Kei Cars“ začaly obě automobilky společně pracovat už v roce 2013. Výroba zbrusu nových vozů Nissan Dayz, Nissan Dayz Highway Star, Mitsubishi eK a Mitsubishi eK X byla zahájena ve třetím měsíci letošního roku v závodě Mizušima automobilky Mitsubishi v japonském městě Kurašiki.

Podnik NMKV se společnou majetkovou účastí uvedených firem, uplatní vyspělé technologie společnosti Nissan Motor a bohaté zkušenosti Mitsubishi Motors s výrobou malých vozů. Oba japonští producenti aut uvedly první generaci těchto modelů již před šesti roky a od rozšíření aliance Renault-Nissan o Mitsubishi - v roce 2016 - ještě zintenzivnily spolupráci. Nové modely nabídnou podstatně lepší jízdní vlastnosti, postavené na modernizovaných platformách, motorech a převodovkách. Vozy pochopitelně sdílejí klíčové komponenty pro snížení nákladů na výrobu, ale zachovaly si prvky typické pro každou značku. I když pořízení malých vozů v Japonsku v posledních letech už není tak výhodné jako dřív - zvýšené daně i poplatky - trh „Kei Cars“ je v zemi vycházejícího slunce stále velmi populární a obě automobilky nemají v nejbližší době záměr spolupráci přerušit.

Na slavnostním zahájení výroby v závodě Mizušima se Osamu Masuko (předseda představenstva a generální ředitel automobilky Mitsubishi Motors), Asako Hošino (senior viceprezident společnosti Nissan Motor) a Juniči Endo (prezident a generální ředitel NMKV) zavázali k další vzájemné kooperaci.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.