On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Olomoučtí strážníci dostali tři...
 
07.04.2019 Autor: Tommü Design

elektromobily značky Nissan a brzy se vozů s elektrickým pohonem dočkají i další organizace. Městská policie Olomouc má od dubna k dispozici zbrusu nové elektrické automobily. Tři vozidla na alternativní pohon budou sloužit konkrétně strážníkům z Oddělení dopravní služby a ostrahy. Primárně mají být využita při výkonu služby v centru Olomouce. Město chce ekologická auta zavádět i v dalších organizacích. Už několik měsíců je v provozu elektrický autobus a do budoucna se počítá s elektromobily i pro zoologickou zahradu.

„K dispozici jsme dostali dva elektromobily Nissan Leaf ve verzi Acenta. Podle dostupných referencí se má jednat o nejprodávanější elektrický vůz na starém kontinentu v minulém roce,“ upřesnil ředitel Městské policie Olomouc Pavel Skalický. Automobilovou flotilu městských strážníku pak doplnilo třetí užitkové vozidlo, nová dodávka Nissan e-NV200, která jim při jejich práci dlouhodobě chyběla. Nabíjení akumulátorů budou strážníci řešit přímo před služebnou v Kateřinské ulici - právě tam totiž mají být již brzy zřízeny dva nabíjecí stojany. Elektromobily budou strážníkům k dispozici po dobu pěti let, financování je zajištěno formou operativního leasingu. Statutární město Olomouc řeší tento leasing společně, a tedy i ekonomicky výhodně, se společností Olterm & TD. „Pořízením vozidel s elektrickým pohonem začínáme plnit náš záměr podpory ekologických forem dopravy. Tento krok samozřejmě souvisí i s naším plánem udržitelné mobility,“ říká primátor Mirek Žbánek. „Vzhledem k tomu, že tato auta budou olomoučtí obyvatelé často potkávat v centru města, můžeme tak navíc přispět i k propagaci vozů na alternativní pohon,“ dodává náměstek primátora Matouš Pelikán. Elektromobily totiž mají být používány na nejvíce frekventovaných místech.

„Současně se nové elektrické vozy objeví také ve výbavě zoologické zahrady Olomouc,“ připomíná náměstek Matouš Pelikán fakt, že pořízení automobilů pro strážníky není ojedinělým krokem. K zajištění provozu si nyní ZOO pořizuje tři malá nákladní elektrická vozidla skupiny N1, jednu čtyřkolku skupiny L7E a dvě trojkolky L2E. Celkové náklady na pořízení těchto šesti ekologických aut činí zhruba 3 miliony korun. Na tuto investici se podařilo získat dotaci ze Státního fondu životního prostředí ČR v částce 1.940.000 Kč. Zbývající 1 milion korun uvolnila Rada města Olomouce z rezervního fondu. V Olomouci doposud elektromobily nevyužívala žádná městská organizace. Městská policie ovšem má zkušenosti s pohonem na elektřinu. Strážníci již několik let používají vozítka Segway a v minulosti zkoušeli i elektrické skútry, ale ty se neosvědčily při praktickém provozu v terénu.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.