On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Jak na tom je 11 současných...
 
06.04.2019 Autor: Tommü Design

sportovně užitkových vozů s ochranou chodců? Za poslední roky udělala bezpečnost v automobilovém průmyslu doslova mílové kroky. Ještě před pár lety byl vrcholem pokroku airbag, dnes máme auta prošpikována spoustou kamer, radarů a senzorů, které se mají zajišťovat bezpečnost řidičů, ale i ostatních účastníků silničního provozu. Jedním z takových systémů jsou i kamery a senzory hlídající chodce, kteří mohou bez varování vstoupit před jedoucí vůz. Má je drtivá většina nových aut, ovšem ne ve všech fungují tak, jak by výrobci chtěli.

Americká obdoba Euro NCAP, tedy organizace IIHS se rozhodla, že vyzkouší jedenáct současných SUV, aby zjistila, jak na tom s ochranou chodců jsou. A bohužel ne všechna dopadla dobře. Test se skládal ze tří zkoušek. První zjišťovala, jak bezpečnostní systémy reagují na vstoupení dospělé osoby do vozovky. Druhá se zabývala vběhnutím dítěte na cestu a třetí zase řešila chodce, který jde po krajnici. Každá zkouška se prováděla v různých rychlostech, přičemž systémy měly vždy dvě sekundy na reakci.

Vynikajícího ocenění v testech dosáhly modely Subaru Forester,Toyota RAV4, Volvo XC40 a Honda CR-V. U Subaru se nejedná o žádné velké překvapením vzhledem k tomu, že tento japonský výrobce vozů usilovně pracuje na tom, aby se stal nejbezpečnější automobilkou na světě. Subaru na to jde ovšem jinak než ostatní producenti aut. Používá systém EyeSight, což je dvojice kamer. Ostatní automobilky to řeší kombinací kamer a radarů. Hned za nimi s taktéž velmi dobrým hodnocením se umístily modely Hyundai Kona, Mazda CX-5, Kia Sportage, Chevrolet Equinox a Nissan Rogue, který u nás známe pod jménem X-Trail. Ovšem potom už to tak dobré nebylo. Pouze průměrné hodnocení si odneslo Mitsubishi Outlander, ale nejhůře dopadlo BMW X1. Podle výsledků testování totiž X jednička srazila všechny figuríny a navíc se systémy ani nepokoušely srážce nějak zabránit. Prostě nereagovaly vůbec. Teď je na automobilce BMW zjistit, co se stalo a jak tomu do budoucna předejít. Vždyť i bezpečnost je jednou z hlavních věcí, která přiměje případného zákazníka, aby si koupil určité auto.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.