On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Prodeje elektromobilů v Norsku...
 
04.04.2019 Autor: Tommü Design

ve třetím měsíci letošního roku byly vyšší, než kdekoliv jinde na starém kontinentu. K březnovému vysokému růstu prodejů elektrických automobilů v zemi fjordů - 58,4 procenta - přispělo zvýšení dodávek nového Modelu 3 automobilky Tesla, který se v tomto měsíci stal nejprodávanějším vozem. Celkem americká Tesla prodala 5.822 aut, což odpovídá tržnímu podílu 31,7 procenta. Loni byl nejprodávanějším vozem v této severské zemi elektrický Nissan Leaf.

Auta, která mají pouze spalovací motor - ne hybridní - měla v letošním březnu podíl na celkovém prodeji jen 22,7 procenta, což je rekordní minimum. Vyplývá to z údajů nezávislého norského silničního svazu (NRF). Norsko plánuje ukončit prodeje automobilů s pohonem na fosilní paliva do roku 2025. Země fjordů, které má 5,3 milionu obyvatel, poskytuje pobídky, které mají podpořit prodej elektromobilů. Elektrické vozy nejsou zatíženy dovozními cly, ani prodejní daní. Jejich majitelé nemusí platit poplatky za registraci automobilu, mýtné a parkování mají zdarma. Při dopravní zácpě mohou používat pruhy určené pro autobusy.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.