On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Kde že loňské sněhy jsou...
 
30.03.2019 Autor: Tommü Design

Na začátku letošního roku se automobilu Tesla Model 3 - po dlouhém čekání i posouvání termínů - konečně dočkali také evropští zákazníci a jen o pár týdnů později se už vůz stal nejprodávanějším elektromobilem v Evropě. Za únor podle statistik analytické společnosti JATO Dynamics hlásí 3.630 registrovaných kusů, čímž Tesla Model 3 jasně překonala na starém kontinentu zatím nejžádanější elektrické vozy - Renault Zoe a Nissan Leaf. Nepomohlo jim ani to, že jejich prodeje meziročně vzrostly o 26 procent, respektive 51 procent. Francouzský hatchback za únor hlásí 2.888 registrovaných jednotek, ten japonský 2.364 exemplářů.

Zatím nejlevnější vůz Tesly, Model 3 byl pro amerického výrobce elektromobilů dlouhou dobu noční můrou. Auto trápily dětské nemoci, automobilka nemohla mnoho týdnů dosáhnout vytyčené produkce, zákazníci dokonce rušili objednávky a dlouho k dispozici nebyla ani avizovaná nejdostupnější varianta. Nyní se ale zdá, že Model 3 konečně nastoupil správnou cestu. Úspěch Tesly je úctyhodný kvůli tomu, že se evropští zákazníci vozu dočkali teprve nedávno - první kusy Modelu 3 na starý kontinent dorazily teprve na přelomu ledna a února. Obvykle přitom automobilovým novinkám trvá několik měsíců, než dosáhnou vrcholu prodejů a dlužno říct, že to není jediný úspěch Tesly Model 3. Automobil se totiž v únoru dokonce stal nejžádanějším prémiovým sedanem střední třídy v Evropě, když v počtu registrací překonal i zavedené modely německých značek s konvenčním pohonem, Mercedes C, Audi A4 a BMW 3.

Většina analytiků je tak hodně zvědavá na to, zda si Tesla Model 3 svoji pozici udrží, nebo zda to byla jen výjimka. Únor jako krátký měsíc vždy znamená trochu odlišné prodejní výsledky než ve zbytku roku, a tak mohla mít Tesla jen štěstí, že s Modelem 3 přijela do Evropy ve vhodnou dobu. Ovšem je jasné, že má konkurenční výhodu. Jiný prémiový sedan střední třídy s elektrickým pohonem na trhu zatím není a ještě nějakou dobu ani nebude. Tradiční prémioví výrobci zatím uvádějí elektrická SUV a Crossovery, na elektrické sedany dojde až později.

Evropský trh 02/2019 - nejprodávanější elektromobily Top 10 (pořadí / model / počet prodaných vozů / meziroční změna):
1.) Tesla Model 3 / 3.630 ks / 0 % ... 2.) Renault Zoe / 2.888 ks / +26 % ... 3.) Nissan Leaf / 2.364 ks / +51 % ... 4.) BMW i3 / 2.021 ks / +69 % ... 5.) Hyundai Kona / 1.755 ks / 0 % ... 6.) Volkswagen e-Golf / 1.642 ks / +15 % ... 7.) Kia e-Niro / 1.016 ks / 0 % ... 8.) Jaguar I-Pace / 874 ks / 0 % ... 9.) Hyundai Ioniq EV / 727 ks / +11 % ... 10.) Smart Fortwo EQ / 421 ks / -46 %.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.