On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Značka Infiniti uhání z Evropy,...
 
29.03.2019 Autor: Tommü Design

jako by jí v ...... hořela koudel! V Česku jí vyhořela už čtvrtým rokem a není divu. Našinec si 99,99 % - skoro to svádí ke sto procentům - nemůže dovolit tento nový vůz, ale pouze ojetý... Působení na evropských trzích, především zásluhou Evropské unie, je pro automobilové výrobce čím dál tím složitější. K tomu přidejte stále přísnější emisní normy v EU a je jasné, že se některým značkám přestává působení na starém kontinentu vyplácet. Především z ústředí japonských producentů aut začíná zaznívat, že Evropa je pro ně zajímavá jen jako reference, zatímco z hlediska prodejů jsou pro ně zajímavější jiné kouty světa. Dokonce se už spekuluje o tom, že by se někteří mohly z evropských trhů zcela stáhnout - konkrétně například Nissan, Honda nebo Subaru.

K tomu ovšem zatím nedošlo, jiná značka ale svůj konec v západní Evropě už oznámila. Je jí Infiniti, prémiová divize společnosti Nissan Motor, která chce ze západoevropských trhů odejít už na začátku roku 2020. Rozhodnutí vysvětluje restrukturalizací, v rámci níž se zaměří na perspektivnější trhy, jako je Severní Amerika a Čína. Nadále chce pokračovat i ve východní Evropě (Rusko), na Středním východě a Asii. Součástí plánů na odchod z Evropy je i ukončení výroby kompaktního hatchbacku Q30 a SUV QX30, využívající techniku Mercedesu, v britském závodě Nissanu v Sunderlandu, k níž dojde už do konce tohoto pololetí. To souvisí nejen s nejistotou okolo brexitu, ale také s nízkými prodeji těchto modelů, primárně určených pro starý kontinent.

Značka Infiniti tak nakonec na evropském trhu oficiálně působila jen pár let. Prémiová divize Nissanu vznikla v roce 1989 pro severoamerický trh, na starý kontinent však oficiálně přišla až v roce 2008. Na český trh vstoupila o rok později, ale stáhla se hlavně kvůli slabým prodejům, a to bude vlastně i důvod, proč Infiniti končí v celé západní Evropě. Značce se na starém kontinentu nikdy nepovedlo výrazně prosadit. Nejúspěšnější byl podle statistik rok 2016, kdy v Evropě prodala 13.775 vozů, zatímco loni to bylo jen 6.250 automobilů. Konkurence je přitom zcela někde jinde, a to včetně Lexusu, který v roce 2018 v Evropě prodal 46.170 aut.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.