On-Line dotaz pro MS Tommü
On-Line dotaz pro MS Tommü
MS TOMMÜ STARÝ JÍČÍN
Starý Jičín 99
742 31 Starý Jičín

Mobil: 777 341 802
prodej@tommu.cz
MS TOMMÜ OSTRAVA
PŘESUN AKTIVIT
OD 1.7.2015
DO STARÉHO JIČÍNA
On-Line dotaz pro MS Tommü

Drifter dal do nového modelu...
 
25.03.2019 Autor: Tommü Design

Toyota Supra motor z předchůdce. O koho se jedná? Ten někdo je drifter Daigo Satio, který závodí v D1GP a Formula Drift. Navíc se k nové Supře dostal brzo, dokonce dříve, než se dočkali první zákazníci. Na novou sportovní Toyotu, která byla oficiálně představena na letošním lednovém autosalonu v americkém Detroitu, se řada fanoušků rozčilovala, že má pod kapotou je řadový šestiválec od BMW. Jistě, počet válců by byl v pořádku, ale stejně se fanoušci zlobili, že to není legendární 2JZ - nebo něco podobného.

Motor BMW B58B30M12 není vůbec špatný, což vám jistě potvrdí majitelé Z4 M40i, M340i a Morgan Plus Six. Dalo se ale čekat, že skalní fanoušci názor Toyoty sdílet nebudou. A tak není divu, že už se našel někdo, kdo do nové Supry A90 skutečně přeplňovaný motor 2JZ namontoval. Satiova nová Supra je prý tak výkonná, jak to jen šlo, motor by měl produkovat až 800 koní, které pohání zadní kola. Jistě, existovaly i Supry s výkonem až 1000 koní, ale ty byly určené pro sprinty nebo jen na chlubení. Výkon 800 koní je na závody v driftování adekvátní. Úpravy se ale týkaly i zbytku auta, nejen motoru. Vše je podřízeno tomu, aby vůz fungoval hlavně při jízdě bokem. Vzadu je nový výkonný chladič, obrovské křídlo a pořádné blatníky. Oba nárazníky vypadají mnohem agresivněji. Přestavba sportovního automobilu zabrala celých dvaačtyřicet dní - a to včetně příprav.

Daigo Satio si novou Supru vybral kvůli jejímu krátkému rozvoru a celkově kompaktním rozměrům, díky čemuž je snazší kontrolovat v ní drift. Motor BMW je ale prý příliš nový a není na něj dost doplňků nebo aftermarketových dílů, aby mu bylo možné zvýšit výkon. S motorem 2JZ měl navíc dobré zkušenosti už z minulosti, kdy dominoval americkému šampionátu se svým Lexusem SC. Kromě něj již dříve vystřídal také Nissan GT-R, Lamborghini Murcielago a Ferrari 599.




Jsme na Facebook
Přidejte si nás a mějte vždy ty nejnovější informace.

Facebook



TOPlist
Hudební vydavatelství Tommü Records

Informace pro Vás

Nabízíme prodej a servis vozů ve Starém Jičíně. K dispozici máme osobní, rodinné, užitkové a terénní auta. Zajistíme vám operativní leasing, úvěr, náhradní díly, servisní práce, seřizování motorů, karosářské a lakýrnické práce, geometrii, měření emisí, montáž mechanického i elektronického zabezpečení, pneuservis, montáž doplňků a příslušenství, ruční mytí vozidel včetně čištění interiérů a řadu dalších služeb.